Monday 3 November 2008

Η δεύτερη ευκαιρία

Είναι γνωστόν ότι ο άνθρωπος ζει μόνο μια φορά. Περί αναστάσεων, μετενσάρκωσης καθώς και περί «άλλης» ζωής, παρακαλώ απευθυνθείτε αλλού. Βεβαίως, ο κ. James Bond μας έχει αποδείξει ότι «Ζεις μονάχα δυο φορές» (You only live twice) αλλά ούτε και αυτό βοηθά πολύ στην δική μας περίπτωση.

Έχουμε καταφέρει να οδηγήσουμε με μεγάλη μαεστρία σ’ ένα άλλο κόσμο την λύση που μας δόθηκε το 1960. Τώρα φοβάμαι, το ίδιο πάμε να κάνουμε και στην δεύτερη ευκαιρία που μας δίνεται και που βρίσκεται σε μια αυξομειούμενη δυναμική από το 2003. Ευτυχώς, ακόμα συνεχίζεται. Δεν παραβλέπω βέβαια την σημασία και δύναμη που εξασκεί η Τουρκία στο θέμα, αλλά όσον αφορά την δική μας συμμετοχή στη προσπάθεια θα ήμουν πιο ευτυχής αν μπορούσαμε να αποβάλουμε αυτό το σύνδρομο της μοναδικότητας και ανωτερότητας πού έχουμε και που δεν μας αφήνει να δούμε το πρόβλημα μέσα από την μεγάλη εικόνα και όχι ανάμεσα από τις παρωπίδες που φοράμε και δύσκολα αποχωριζόμαστε.

ΥΓ. – Εντελώς μεταξύ μας, είμαστε οι καλύτεροι!

Ζούμε σ’ ένα νησί μοναδικό. Βρίσκεται ακριβώς (δεν θέλω αντιρρήσεις) στη μέση του σημερινού γνωστού κόσμου. Απλώστε, παρακαλώ, ένα χάρτη της υφηλίου και σχηματίστε με την βοήθεια ενός μακρύ χάρακα τις δύο διαγωνίους. Θα εξακριβώσετε ότι στο μέσο, εκεί που τέμνονται, βρίσκεται η Κύπρος (αν δεν σας βγαίνει η τομή ακριβώς στην Κύπρο, μετακινήστε λίγο τον χάρακα). Ε, λοιπόν, είμαστε το κέντρο της υφηλίου!

6 comments:

stalamatia said...

Χα χα χα !!!

Anonymous said...

xa xa xa xa

ma ti empnefsi einai touti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


na sou po tin amrtia moy kaliitera apo ton afalo tis gis


:-)

rose

Anonymous said...

= omfalo

lakis said...

Για να το πούμε απλά είμαστε στο κέντρο του... κώλου. Καλό:)

Anef_Oriwn said...

Πάντοτε είχαν την άποψη τζι’ ελάλουν ότι ο πισινός μαζί με τα στήθια είναι τα ωραιότερα, ελκυστικότερα και σαγηνευτικότερα σημεία μιας γυναίκας καθώς τούτα τονίζουν (αν δεν αποδομούν) τη θηλυκότητα της!
Φανταστείτε τώρα που εμείς (ως Κύπρος) πέφτουμε ακριβώς στο κέντρο του Κώλου, τι θηλυκότητα (και sex appeal – or apple?) εκπέμπουμε!!! Λαλείτε εν ναν για τούτο που μας ... εκαταγαμήσαν ούλλοι (Αχαιοί, Μυκηναίοι, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Φράγκοι, Λατίνοι, Τούρκοι, Εγγλέζοι);

Anef_Oriwn
Τετάρτη 5/11/2008 – 3:24 μ.μ.

the Idiot Mouflon said...

Θα το πω για πολλοστή φορά: If America can be considered as the "head" of the western capitalist world, we -in Cyprus -must be at the other end of this anatomy... No, not the feet.