Thursday 20 March 2008

Ο καφές ψήνεται!


Αγαπητέ Δημήτρη,

Θετικόν το αποτέλεσμα που θέλω να πιστεύω πως προδικάζει ακόμα πιο ευχάριστες εξελίξεις με σοβαρές πλέον ελπίδες για μια συνολική λύση και επανένωση του νησιού.

Ο καφές, κυπριακός και μέτριος. Μερικοί θα τον προτιμούσαν γλυκύ ή και βαρύ γλυκύ αλλά τουλάχιστον δεν είναι σκέτος ούτε με ολίγην! (Τον με ολίγην ποτέ δεν το κατάλαβα, ή βάζεις ζάχαρη ή τον πίνεις σκέτο, τι πάει να πεί με ολίγην).

Κάποιοι βέβαια εχουν ήδη αρχίσει το ξεκούρδιστο βιολί του τύπου κάτσε να δούμε μήπως οι τρείς μήνες είναι κανένα σφυκτό χρονοδιάγραμα και άλλα παρόμοια. Προσπερνώ τέτοια σχόλια που μάλλον πρέρχονται απο δισκοίλιους και συνεχίζω να ελπίζω, πιό ζωηρά πλέον.

Προχώρα!

Και να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους.

Λήδρας













Απο το μπλόγκ του φίλου Aceras Anthropophorum:-

Λήδρας

Φίλε συμπλογκκά,


Η Λήδρας σε λίγες μέρες ξιμπλοκκάρεται. Έλα να φωτογραφίσεις τζαι συ το οδόφραγμαν να το έχεις ενθύμιον πρίν να γραφτεί στες μάυρες σελίδες της ιστορίας της μοιρασμένης Κύπρου. Παρασκευή από τις 5 η ώρα, στο οδόφραγμα θα έρτουν τζαι άλλοι Κυπραίοι μπλόγκερς τζαι μη. Αν γινούμεν πολλοί ίσως μας ακούσουν τζαι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων που θα τελειώνουν την πρώτην τους συνάντησην. Θα μπορέσουμεν να τους μυνήσουμεν ότι χαιρούμαστιν που το ανοίξαν τζαι θα το χαρούμεν τέλεια όταν θα φύγουν όλα τα οδοφράγματα τζαι η Κύπρος θα είναι μία χωρίς ξένους στρατούς τζαι δικούς. Η πράξη τους αποδεικνύει ότι άμαν θέλουμεν μπορούμεν. Μπορούμεν να ζήσουμε τζαι σε ειρήνη κάτω που έναν ουρανόν. Όπως εμπορέσαν να ποσπάσουν την Λήδρας που τον τοίχον της, τους καλούμεν να ποσπάσουν την Κύπρον όλην από την πράσινη γραμμή της. Εμείς θα είμαστιν δίπλα τους σε μιαν τέθκοιαν προσπάθιαν. Παρασκευή η ώρα 5 μήν ξεχάσεις.

Tuesday 18 March 2008

Ελεύθερη Κερύνεια


Η είδηση είναι μία:-

17 Μαρτίου 2008, ελέχθη απο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ότι αναμένουμε επιστροφή στην ελεύθερη Κερύνεια έστω και υπο τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Και συνηγορεί και ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β'!

Ελπίζω τελικά σε καλύτερες μέρες.

Αγαπητέ Δημήτρη,

Προχώρα.

Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους!

Sunday 16 March 2008

Saturday 15 March 2008

Περίμενε!



ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ Α
Τον άντρα, Μούσα ,τον πολύτροπο τραγούδα μου, που πλήθος
διάβηκε τόπους, αφού πάτησε της Τροίας το κάστρο το άγιο,
και πολιτείες πολλές εγνώρισε, πολλών βουλές ανθρώπων,
κι αρίφνητα τυράννια ετράβηξε στα πέλαγα η καρδιά του,
για να σωθεί κι αυτός παλεύοντας και πίσω τους συντρόφους
να φέρει . κι όμως δέν τους γλίτωσε, κι ας το ποθούσε τόσο.
τι απο τις ίδιες τους εχάθηκαν τις ανομιές εκείνοι-
οι ανέμυαλοι, που τ’ ουρανόδρομου τα βόδια εφάγαν Ήλιου,
κι αυτός τη μέρα τους αρνήστηκε του γυρισμού. Για τούτα
και μας για λέγε, κάπου αρχίζοντας, κόρη θεικιά του Δία.
...

Μετάφραση
Ν. Καζαντζάκη – Ι. Θ. Κακριδή





--God! he said quietly. Isn't the sea what Algy calls it: a great sweet mother? The snotgreen sea. The scrotumtightening sea. Epi oinopa ponton. Ah, Dedalus, the Greeks! I must teach you. You must read them in the original. Thalatta! Thalatta! She is our great sweet mother. Come and look.

Ulysses by James Joyce


Αγαπητέ Δημήτρη,

Όταν η Λήδρας, που πολλοί ήδη αποκαλούν Ειρήνης, ανοίξη, μαζί σου θα έχεις την πλειοψηφία των Κυπρίων και απο τις δυό πλευρές. Αγνόησε τις όποιες φωνασκίες ακούσεις απο ψευτοπαλληκαράδες με διάφορα χρωματικά επιθετα. Και συνέχισε την πορεία προς τις άλλες Λήδρες, τις μεγάλες, που θα επανενώσουν το νησί.

Προχώρα.

Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους!

Friday 14 March 2008

Αγαπητέ Δημήτρη,

Να αναμένεις αντιδράσεις απο μικρή μερίδα ατόμων με εθνικιστικές και άλλες παρομοίου τύπου ακραίων καταστάσεων τάσεις που συστηματικά πολεμούν τις όποιες προσπάθειες για επανένωση του νησιού μας. Είναι πιθανόν ότι τέτοιες αντιδράσεις θα ενταθούν αν καί όταν ανοίξη το οδόφραγμα της Λήδρας. Να είσαι έτοιμος γι’ αυτό και να ξέρεις ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών αυτού του τόπου θα σου συμπαρασταθούν.

Προχώρα.

Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους!

Αγαπητέ Δημήτρη,

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι σε αρκετούς ημικρατικούς οργανισμούς, ανώτεροι διευθυντές κατακυρώνουν προσφορές για έργα τα οποία διαπραγματεύονται οι ίδιοι για να πάρουν κραυγαλέα ποσά σε μίζες. Οι πιο πολλοί είναι γνωστοί, τους γνωρίζεις κι’ εσύ όπως τους γνωρίζει και ο κόσμος. Όμως κανείς μέχρι τώρα δεν έκανε τίποτα. Γιατί άραγε. Μην μας αφήσεις κι’ εσύ να διερωτόμαστε όπως κάναμε και επί των προκατόχων σου. Κάνε κάτι και ο λαός σου θα σε ευγνωμονεί.

Προχώρα.

Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους!

Thursday 13 March 2008

Αγαπητέ Δημήτρη,

Κόψε σε παρακαλώ την φόρα της γραφειοκρατίας. Απάλλαξε μας απ’ αυτήν την λερναία ύδρα. Και βοήθα όσους δημόσιους υπάλληλους περισσεύσουν να κάνουν καμιά παραγωγική δουλειά εκτός δημοσίας υπηρεσίας για να μη τους κόψεις και το ψωμί τους. Να γλιτώσουμε θέλουμε απ’ αυτούς αλλά όχι και να τους στείλουμε στο πύρ το εξώτερον!

Προχώρα.

Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους!

Wednesday 12 March 2008

Αγαπητέ Δημήτρη,

Αρχισε να δίνεις θετικές ειδήσεις και βοήθα μ’ αυτό τον τρόπο τις εφημερίδες και τα κανάλια να αυξήσουν τα έσοδα τους χωρίς να έχουν ανάγκη να διαπομπεύουν τον κόσμο ή να χρειάζεται να διαφημίζουν θαύματα.

Προχώρα.

Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους!

Αγαπητέ Δημήτρη,

Βοήθα να γίνει καμιά φορά η ένωση του παραλιακού δρόμου της Λεμεσού με την Φραγκλίνου Ρούσβελτ! Ο τοπικός λαός σου μπούχτισε από την ταλαιπωρία. Αν τα καταφέρεις, θα σε ευγνωμονεί.

Προχώρα.

Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους!

Tuesday 11 March 2008

Αγαπητέ Δημήτρη,

Σώσε τον λαό σου από τους κηφήνες που βρίσκονται μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων. Οι πλείστοι απλώς ... κάααθονται! Άσε αυτούς που δουλεύουν να κάνουν την δουλειά τους και απάλλαξε μας από τους σκάρτους. Ο λαός σου θα σε ευγνωμονεί.

Προχώρα.

Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους!

Monday 10 March 2008

Αγαπητέ Δημήτρη,

Είπες, πολύ σωστά, πως η πρώτη προτεραιότητα σου είναι να αρχίσεις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού προβλήματος. Βάλε λοιπόν μπροστά και κλείσε τ’ αυτιά στις σειρήνες του απορριπτισμού. Έχεις με το μέρος σου την πλειοψηφία των ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Δεν υπάρχει άνεση χρόνου, κάθε μέρα που περνά χωρίς ενέργειες δουλεύει ενάντια στη κοινή βούληση.

Προχώρα.

Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους!