Sunday 8 February 2009

Χέστε τους!

Πότε επιτέλους θα αρχίσει να μιλά η σιωπηρή πλειοψηφία για να πει ΣΚΑΣΕ (*) σ’ αυτούς τους πατριδοκάπηλους που σκίζουν καθημερινά τον κώλο τους φωνασκούντες για την διατήρηση της εθνικής υπόστασης του κυπριακού ελληνισμού; Ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν χρειάζεται κολαούζους ούτε βιβλία για να αποδείξει το αυταπόδεικτο. Είναι, υπάρχει από αιώνες και θα διατηρηθεί αν εμείς βλέπουμε με την ίδια ματιά πού είδαν μεγάλοι Έλληνες την έννοια της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και που δεν αφορά μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τον κόσμο γύρω μας. Δεν είναι αρκετό να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα από κάποιους δημοσιογράφους και τακτικούς αρθρογράφους όσοι εργολαβικά μεθοδεύουν την απόρριψη οποιοδήποτε σχεδίου για συνένωση αυτού του τόπου, πρώτα και κύρια γιατί έχουν κατά νου οικονομικά συμφέροντα. Θα πρέπει να αντιπαραταχθεί λόγος καθημερινός και πειστικός από όλους εμάς που σιωπούμε και κουνούμε το κεφάλι αποδοκιμαστικά στην κάθε βλακεία που εκστομίζουν ο ττόμης ββού, ο κουλίας, ο λάζαρος και ο κάθε ένας ανόητος που χέζεται για την πατρίδα.

(*) Να μην ερμηνευθεί ως προσπάθεια φίμωσης οιουδήποτε, απεναντίας, υποστηρίζουμε την απόλυτη ελευθερία του λόγου.

6 comments:

stalamatia said...

Κακομούσουνε? Πατόκορφα?

MARINOS said...

Φίλε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Εμείς, οι Έλληνες της Κύπρου επιβιώσαμε από χίλιους δυο κατακτητές. Είναι λογικό να πιστεύουν κάποιοι πως κινδυνεύουμε από την "κακή κυβέρνηση Χριστόφια"?!

Το χειρότερο: το ότι είμαστε Έλληνες Κύπριοι είναι κάτι που πρέπει να επιβεβαίωνουμε καθημερινά με τις πράξεις μας και όχι με τις ταμπέλες και τα λόγια.

Τα λερωμένα αγάλματα των ηρώων στην πόλη, τα χορταριασμένα νεκροταφεία στους τάφους των μεγάλων ευεργετών του τόπου και η έλλειψη πολιτικής για τον πολιτιστική κίνηση στον τόπο απειλούν πιο πολύ την ελληνικότητά μας από τις φήμες που κάποιοι λένε ότι προωθούνται από τους κυβερνώντες...

lakis said...

Πολύ όμορφα τα είπες. Το θέμα είναι ότι όσο φταίνε οι άρχοντες, άλλο τόσο φταίει και το "ποίμνιο". Λίγοι είναι εκείνοι που σκέφτονται και αρθρώνουν ένα σίγουρο και πειστικό λόγο.

rose said...

Αντικακομούτσουνε

δυστυχως οι επιδέξιες δράσεις θέλουν και επιδέξιους ...κώλους

βράστα Χαραλαμπε που λέμε!

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Ναι, Σταλαματιά, πατόκορφα, αλλα να μην αρκεστούμε σ' αυτό, πρέπει να τα λέμε συνεχώς να τα ακούουν όλοι.

Μαρίνο, απο τους εαυτούς μας είναι που κινδυνεύουμε περισσότερο.

Λάκη, γι' αυτό πρέπει να αντικρούεται κάθε βλακεία που ακούγεται από όσους μπορούν να αρθρώνουν λόγο.

Υπάρχουν, Ροουζ, και οι επιδέξιοι κώλοι, απλά πρέπει να αρχίσουν να λειτουργούν σωστά και να παράγουν...

rose said...

ούτε με 20 κιλα λαξατίβ δεν βλεπω να παραγουν τίποτα...

απο την αλλη γιατι να το πραξουν αφου κολυμπουν ήδη στα σκατα και το συνηθισαν??