Monday 30 November 2009

Το Κολοκάσι

- Άδεια οδηγού, παρακαλώ.

- Ορίστε, κύριε.

- Κύριε Ταχύτατε, οδηγούσατε με εξηνταπέντε χιλιόμετρα την ώρα σε δρόμο με όριο τα πενήντα. Πρέπει να σας καταγγείλω.

- Παρακαλώ, κύριε, κάντε το καθήκον σας.

- Φαίνεται ότι βιάζεστε, κύριε Ταχύτατε αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσω για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας. Μπορεί να αποβεί μοιραία. Γιατί βιάζεστε;

- Για το κολοκάσι.

- Το κολοκάσι; Τι σημαίνει, για το κολοκάσι;

- Έχετε παρακολουθήσει κύριε αστυνομικέ, τον πόλεμο που γίνεται για το κολοκάσι;

- Όχι, ομολογώ πως όχι,. Τι συμβαίνει;

- Οι περιβαλλοντολόγοι και οι οικολόγοι διαμαρτύρονται ότι η καλλιέργειά του απαιτεί υπερβολικές ποσότητες νερού σε χώρα που δεν της περισσεύει και οι γιατροί φωνάζουν ότι είναι ανθυγιεινό, ειδικά με τις διάφορες σάλτσες που μαγειρεύεται και τον τρόπο που το καταναλώνει ο κύπριος. Ανεβάζει, λένε την χοληστερίνη, τα τρυγλικερίδια, το σάκχαρο και άλλα πολλά.

- Και τι σχέση έχει η σημερινή σας τροχαία παράβαση μ’ αυτό; Μην προσπαθείτε να με συγχύσετε για να αποφύγετε την κλήση.

- Μα βεβαίως έχει σχέση, αφού γι’ αυτό παρανόμησα.

- Εξηγείστε μου παρακαλώ.

- Η γυναίκα μου, είναι με τους πράσινους και νοιάζεται για το περιβάλλον. Επιπλέον, νοιάζεται για την υγεία μου και αρνείται να μαγειρέψει κολοκάσι. Σήμερα, μου τηλεφώνησε μια ξαδέλφη μου ότι μαγείρεψε ειδικά για μένα κολοκάσι καπαμά και μου το έστειλε στο σπίτι με την κόρη της πριν από μισή ώρα. Και τρέχω να το φάω πριν επιστρέψει στο σπίτι η γυναίκα μου από την δουλειά!

- Κύριε Ταχύτατε, σας συμβουλεύω να είστε πιο γρήγορος στις εξηγήσεις άλλη φορά και πιο βραδύς όταν οδηγάτε σε δρόμους της πόλης. Πηγαίνετε γρήγορα στο κολοκάσι σας και την κλήση θα σας την ταχυδρομήσω για να κερδίσετε χρόνο. Μην πάτε από την λεωφόρο Ρούσβελτ, είναι εκεί άλλος συνάδελφος με ραντάρ, να στρίψετε μετά την Υψηλάντου δεξιά!

5 comments:

Diasporos said...

"Made in Cyprus'


-αλληλεγγύη μεταξύ αντρών. Ωραίο πράμα.

stalamatia said...

Χα χα σήμερα στα ιστομαγειρέματα έχει κολοκάσι ,πήγαινε να φας.

homo anisorropus said...

Prwton, se polu austiro mpatso epeses, suni8ws ama upervaineis mexri kai 20km sou tin xarizoun.
Deyteron, prwti fora akousa ola ayta ta arnitika gia to kolokasi. Den ta gnwriza. Eytyxws pou perasa gia na ta lew sti mana mou perkei k stamatisei na to mageireyei giati de mou aresei.
Triton, to kolokasi kapama ti einai?

kalws sas vrika

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

- Διάσπορε, μην θεωρείς την αλληλεγγύη δεδομένη. Αλλάζουν τα πράγματα...
- Σταλαματιά, ευχαριστώ, νόστιμο!
- homo anisorropus, πρώτον, ούτε αυτό είναι δεδομένο, αλλάζουν τα πράγματα..., δεύτερον, δεν υπάρχουν αρνητικά για το κολοκάσι, μόνον αρνητικά διαμορφωμένες γνώμες... τρίτον, κολοκάσι καπαμά, είναι συνταγή υψηλής γαστρονομίας όπου το κολοκάσι μαγειρεύεται με κόκκινο κρασί και αποτελεί απροσδιορίστου ύψους γαστρονομικήν απόλαυση (γι’ αυτό δεν σου αρέσει το κολοκάσι, επειδή δεν το έφαγες καπαμά!)

the Idiot Mouflon said...

Άσχετο: Κουτσhιά τζιαι κολοκάσιν, στον ίδιον τοπον εν'να πάσειν.