Tuesday 6 December 2011

Την σύνταξή μου ρε!



Εψές εν ετζοιμήθηκα καλά. Μες την μέση της νύχτας επετάχτηκα ίσια-πάνω με μιαν έννοια πας την κκελλέ που με αναστάτωσεν τζαι εν με άφηκεν να ξανατζοιμηθώ. Η έννοια μου είναι πως άμαν σε λλία χρόνια εν να φκώ στην σύνταξη, τα ριάλια που εν ννα πιάννω εν θα με κανούν ούτε για καφέδες. Όμως άλλοι πιό έξυπνοι που μέναν που εγινήκαν δημόσιοι υπάλληλοι, εν ννα πιάννουν μιαν πολλά γερή σύνταξη, τζαι θέμα εν ννα πιάουν τζ΄έναν πασσιήν εφάπαξ για να γοράσουν ενα τζυνούρκον μερσεντές τζαι κανένα σπιτούιν στην αγιάνναπαν. Αλλα τζείνον που μ’ άφηκεν ξάγρυπνον ενι πως ούλλα τούτα εν ννα τα πιάουν χωρίς να δώκουν τζαι τζείνοι κάτι τις μες το ταμείον κοινωνικών ασφαλίσεων. Δηλαδής, πιερώννω τόσα χρόνια ενα καταραμένο ριάλια τζερεμέ στες κοινωνικές ασφαλίσεις για να πιάω στο τέλος κόνναρα τζαι να χαριεντίζουνται άλλοι πας την ράσιην μου. Έλεος!

6 comments:

Aceras Anthropophorum said...

Λαλείς αν πιάσιν τζιείνοι λλιόττερα να σου δώκουν εσέναν παραπάνω;

Anonymous said...

Όπως τζαι νά 'σιει εν άδικο. Έννεν δίκαιο δκιαμοίρασμα, ούτε αναλογική η συνδρομή.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Ασέρα, επειδή δεν θα μου δώσουν δεν πρέπει να αρθεί η αδικία; Τουλάχιστο να σεινεισφέρουν αναλόγως.

Ανώνυμε, συμφωνούμε.

Aceras Anthropophorum said...

Αδικία είναι να μην έχεις τζιαι σύ τα ίδια δικαιώματα που την επιχείρηση στην οποία δουλεύκεις όπως αυτά που έχουν τζιαι οι δημόσιοι που την επιχείρηση στην οποίαν δουλέφκουν. Αλλά δεν αίρεται με τον να μειωθούν τα πλεονεκτήματα τους τζιείνους για να σε φτάσουν εσένα. Αν ήταν έτσι, έπρεπεν τζιαι συ να γινείς τόσον φτωχός όσον μια καθαρίστρια ή ένας συντηρητής σε ξενοδοχείο.

Εντάξει, καταλάβω τι θέλεις να πεις με το δίκαιο σου, τζιαι τούτα που σου λαλώ εν θεωρητικές αφαιρέσεις αλλά σου τα είπα διότι δεν μου αρέσκει η στοχοποίηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων τζιαι ιδίως των εργασιακών τους πλεονεκτημάτων. Έφτασεν ο Πολίτης να κτυπά τους καθηγητές πανεπιστημίου. Δεν εν με το να σσιυλλοτρωούνται οι διάφορες συνειστώσες του εργασιακού δυναμικού πον να έβρουμεν έναν ισοζύγιον στο πρόβλημαν που εδημιουργήθην με τα οικονομικές γκέλες (για να μεν πω οικονομικα εγκλήματα) του τραπεζικού τομέα από την Αμερικήν μέχρι την Λευκωσία.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Ασέρα, όταν συνταξιοδοτηθώ, εργοδότης μου θα είναι η κυβέρνηση, στο ταμείον της οποίας συνεισφέρω γενναίως για πολλά χρόνια. θα έχω τον ίδιο εργοδότη με τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι για παρόμοιο μισθό με μένα θα παίρνουν περίπου τετραπλάσιαν σύνταξη αν και δεν συνεισφέρουν στο ταμείον κ.α.

Που είναι το δίκαιο;

Δεν θέλω να μειωθούν οι συντάξεις τους, θέλω να παίρνω κι εγώ τα ίδια.

Για να αντέχει όμως το ταμείον, θα έπρεπε και πρέπει (τουλάχιστον από τούδε και στο εξής) να συνεισφέρουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι γενναίως.

Anonymous said...

Είναι κρίμα, άνθρωποι που δούλευαν μια ζωή, όταν γεράσουν να μπαίνουν στο περιθώριο, να έχουν ήδη μοιράσει την περιουσία τους στα ακαμάκκικα τα κοπελλούθκια τους και να καταντούν με συντάξεις ζητιάνων λες και δεν είναι αυτοί που μόλις χτες μοχθούσαν για τον επιούσιο. Βλέπεις τους ηλικιωμένους τους τουρίστες ζευκαρούθκια ζευκαρούθκια να κάμνουν τον τουρισμό τους τζιαι να παρπατούν σιερούθκια- σιερούθκια απολαμβάνοντας όσα στερούνταν μια ζωή τζιαι που την άλλη θωρείς τους δικούς μας τους ηλικιωμένους, ξιζουμισμένους που τα παιθκιά τους, πικραμένους μάλιστα να έπαιξε καφκάς στο μοιρασιό, τζιαι αδικημένους τζιαι που το κράτος...