Thursday 15 December 2011

Έξω Τα Σάπια Μήλα



Δια της παρούσης, εγώ ο Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους, δηλώνω ότι από τούδε και εις το εξής, αρνούμαι να πληρώνω φόρους εις το κυπριακό κράτος εν’ όσο τα χρήματα που πληρώνω χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των μισθών, συντάξεων και εφ’ άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων του Κυπριακού κράτους. Τούτο διότι, οι περισσότεροι των δημοσίων υπαλλήλων είναι επαναπαυόμενοι χαραμοφάηδες, που όχι μόνον «ήβραν τζαι κάμνουν» αλλά συνάμα εκβιάζουν και όποιον πάει να ζητήσει ίση μεταχείριση, καθώς και όποιον απαιτήσει από αυτούς να κάμνουν την δουλειά για την οποίαν πληρώνονται. Αν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι ενοχλούνται με τους ομολογουμένως ήπιους χαρακτηρισμούς που τους προσάπτω, είτε διότι πραγματικά δουλεύουν και δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται ως χαραμοφάηδες είτε γιατί έχουν «τσίππαν» πάνω τους και προτίθενται να αλλάξουν νοοτροπία, προτρέπονται να μεριμνήσουν έτσι ώστε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους αρχίσουν να δουλεύουν όπως προβλέπεται από τους όρους εργοδότισής των (που θα έπρεπε να είναι η εξυπηρέτηση του ΠΟΛΙΤΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας) ή να φροντίσουν όπως οι πραγματικοί χαραμοφάηδες αποπεμφθούν άμεσα από την δημόσια υπηρεσία.

Επιτέλους, πρέπει να καθαρίσουμε όλα τα σάπια μήλα και όλους τους κακομούτσουνους.


Σημ: Η φωτογραφία είναι δική μου.

7 comments:

Aceras Anthropophorum said...

Δεν νομίζω να εν με το να κόφκεις τον μισθόν του άλλου πον να τον κάμεις να δουλέφκει παραπάνω αν θεωρείς ότι τρώ τζιαι κνίθεται. Έτερον εκάτερον.

Anonymous said...

Συγχαρητήρια για τη φωτογραφία :)

Anonymous said...

Μη διασπάσετε κι εσείς την κοινωνία σας ανάλογα με το επάγγελμα. Ενωθείτε εναντίον αυτών που σας κλέβουν εκατομμύρια κι οχι εναντίον αυτών που παίρνουν 200 ευρώ παραπάνω. Πρώτη σας προτεραιότητα είναι αυτοί και μετά οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι με το μισθό τους δίνουν χρήμα στην αγορά. Είδατε εσείς καμιά βελτίωση με τα μέτρα για τους μισθούς στην Ελλάδα; Χειρότερα τα κάνανε. Ακριβώς γιατί η ρίζα του κακού δεν είναι ο υπάλληλος μα οι άλλοι, οι υψηλά ιστάμενοι που μας-σας το παίζουν σωτήρες.

Anonymous said...

θα ήθελα και εγώ σαν εσένα να μην πληρώνω φόρο, αλλά εμέναν πληρώνει με το κράτος τζιαι κόφκει μου για το φόρο απευθείας που τον μισθό...

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

-Ασέρα, η υπερβολή είναι για να πω ότι κάποια πράγματα πρέπει κάποτε/σύντομα να αλλάξουν για να λεγόμαστε 'συσταρισμένο' κράτος.

- Στροβολιότη, ευχαριστώ.

- Ανώνυμε1, και όσα λες πρέπει να γίνουν αλλά και η δημόσια υπηρεσία πρέπει να νοικοκυρευτεί.

- Ανώνυμε2, άλλο είναι αν νοιώθω την αδικία και ζητώ ίση μεταχείριση και άλλο είναι αν πληρώνω τους φόρους μου. Σε πληροφορώ πως για 30 χρόνια τώρα δεν έχω ξεγελάσει τον φόρο ούτε για ένα γρόσι( και δεν πρόκειται να μην ξαναπληρώσω φόρους, μην φοβάσαι, απλώς υπερβάλλω). Εσύ μπορεί να νοιώθεις πως σε αδικώ γιατι πληρώνεις τους φόρους και προφανώς δουλεύεις σωστά. Είναι όμως και η αδικία που προκαλείται όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ δεν συνεισφέρουν στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων παίρνουν κατα πολύ μεγαλύτερες συντάξεις από τον ιδιωτικό τομέα, συν ένα γερό εφάπαξ, συν δεύτερη και τρίτη δουλειά/επιχείρηση που μπορεί να κάμνουν, ίσως(ή πολύ πιθανώς) χωρίς να πληρώνουν καθόλου έξτρα φόρους.

Anonymous said...

Και πως ξέρεις ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν δεύτερη δουλειά;;; Εμένα η κούραση που με διακατέχει ( ανήκω στο μίζερο κομμάτι των εκπαιδευτικών) δεν μου επιτρέπει ούτε τις δουλειές του σπιτιού να κάνω, και με το ζόρι ολοκληρώνω την προετοιμασία για την επομένη...Και μην μου πετάξεις και συ τα περι καλοκαιρινών μηνών.. Όταν η προσωπική σου ζωή, το δικαίωμά σου για ξεκούραση και ελευθερο χρόνο και η ηρεμία σου "γαμιούνται" ένα ολόκληρο χρόνο τι να σου κάνουν δύο μήνες ( στους οποίους ο ένας είναι μήνας ανασυγκρότησης, προετοιμασίας, αλλά και αγωνίας, αν θα διοριστούμε και που). Και πέραν τουτου, εγώ μπορεί ας πούμε την άδεια μου να μην θέλω να την πάρω το καλοκαίρι. Εχω αυτό το δικαίωμα; Και πόσο πιο αδικημένοι είναι οι υπόλοιποι; Ένα μήνα; ( αν βάλεις τις 2 βδομάδες του καλοκαιριού και τις άλλες αργίες, βγαίνει ένας μήνας και γι' αυτούς).Όταν δουλεύεις ένα χρόνο μέρα νύχτα ( ναι, μέρα νύχτα, μέρα στη δουλειά, προετοιμασία στο σπίτι, οργάνωση, διορθώματα, φυλλάδια, βαθμοί, σχέδια μαθημάτων), ενώ ο άλλος σχολάνει και πάει σπίτι του για να ξεκουραστεί, ε, νομίζω, μας αξίζει μια αποζημίωση!
Και όσο για τα περι δεύτερης δουλειάς που υπαινίσσεσαι, για να κάνω δεύτερη δουλειά, πρέπει να γελάσω της πρώτης. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν μερικοί που αισχροκερδούν με ιδιαίτερα. Αυτοί είναι συνήθως βοηθοί διευθυντές, ή διευθυντές, που δεν έχουν πολλές ώρες διδασκαλίας και λιγότερη προετοιμασία στο σπίτι. Για έναν πρωτοδιοριζόμενο τα πράγματα είναι δύσκολα και άκουσον άκουσον: του μειώνουν και την κλίμακα εισδοχής!! Περισσότερες ώρες εργασίας: λιγότερος μισθός! Λιγότερες ώρες εργασίας, μεγαλύτερος! Δεν αμφισβητώ το έργο των διευθυντών, αλλά διαμαρτύρομαι όσον αφορά τους νέους και την αδικία εις βάρος τους!
Όσο για φορολογία, μόνο η δουλειά μου φορολογείται, τίποτα άλλο.Ούτε ακίνητη περιουσία έχω, ούτε τίποτα. Δάνεια, δόσεις, μιζέρια, κούραση, πεζίνες, ενοίκια, τώρα και περικοπές. Όσο για φοροδιαφυγή, σου είπα, είναι αδύνατον, φροντιζουν να μας τα κόβουν απευθείας.
Δεν ξέρω εσύ με τι ασχολείσαι, αλλά γιατί δεν διαμαρτύρεσαι και για τους γιατρούς που δεν εκδίδουν αποδείξεις; Για τον εταιρικό φόρο; Για τους εκατομμυριουχους που πληρώνουν 350 ευρώ επιπλέον φόρο, με τα νέα μέτρα, ενώ οι καθηγητές θα πληρώσουν σχεδόν τόσα, το μήνα;
Εντάξει, οι παραπάνω πολιτικοί είναι γιατροί και δικηγόροι και φροντίζουν οι νομοθεσίες να μην πλήττουν τα συμφέροντα τους και τα πληρώνουν μόνο ορισμένοι κλάδοι, αλλά οι υπόλοιποι, γιατί μόνο με μας τα βάζετε;; Σε διαβάζω συχνά, έχει μια αυθεντικότητα και ένα ανυπόκριτο ο τρόπος που γράφεις και μου αρέσεις, και έχω διαβάσει και κάτι άλλο που έγραψες για τους καθηγητές παλιά και απογοητεύθηκα όταν άκουσα την ίδια κασέτα να παίζει.
Όπως απογοητεύθηκα όταν είδα τους μαθητές σε ρόλο απεργοσπαστών στα σχολεία, να αντιδρούν...γιατί αντιδρούν οι καθηγητές τους! Οι ίδιοι εκείνοι που βλέπουν πόσο μοχθούμε καθημερινά και πόσο κουραζόμαστε. Αυτός ο διχασμός και η κατακραυγή, απέναντι στον κλάδο μας είναι κάτι που με πληγώνει και με κάνει να αγανακτώ.
Είναι κρίμα να διχαζόμαστε έτσι, διευκολύνοντας την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Αλλά είναι και κρίμα να ισοπεδώνουμε τους πάντες με αφορισμούς και άδικους συλλήβδην χαρακτηρισμούς.
Σ'ευχαριστώ που μου επέτρεψες να έρθω να κλαφτώ στο μπλογκ σου και μου μου έδωσες αυτό το δικαίωμα. Και να ξέρεις ότι εκφράζω μια τεράστια σιωπηλή πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που αισθάνονται το ίδιο πικραμένοι και από τον κόσμο αλλά και από την οέλμεκ με τις μισές δουλειές που κάνει και τον ανεπαρκή αγώνα που ( ας πούμε ότι) κάνει για μας ( όσο της επιτρέπουν τα κόμματα που την ελέγχουν να κάνει δηλαδή, προς το παρόν αμολά τις πορδές της όταν πλησιάζουν οι εκλογές και σφυρίζει αδιάφορα μετά). Αλλά αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο..
( δεν σχολίασα τα περι συντάξεων που αναφέρεις, γιατί εκεί φαίνεται θεωρητικά να έχεις δίκαιο απόλυτο, αλλά και γιατί δεν γνωρίζω και πολλά για το τι γίνεται)

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

- Αγαπητή Ανώνυμη, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω - σχεδόν σε όλα - μαζί σου, τα είπες όλα και δεν θα τα επαναλάβω. Τούτο το μπλοκ, όπως το όνομα του υποδεικνύει, θέλει να απαλλάξει τον κόσμο από τους «κακομούτσουνους» αν είναι τούτο ποτέ δυνατόν, γι αυτό και ασχολείται με όσα αυτοί πράττουν. Όσοι δεν ανήκουν σ’ αυτή την συνομοταξία, δεν θα έπρεπε να ενοχλούνται. Σε προτρέπω να ψάξεις κι εσύ πόσοι αργόσχολοι χαραμοφάηδες υπάρχουν στην δ.υ., συμπεριλαμβανομένης και της εκπαιδευτικής, των λίγων έστω, που θα πρέπει να απομονωθούν, πρωτίστως από τους ίδιους τους τους συναδέλφους, αυτούς που ευσυνείδητα πράττουν το καθήκον/λειτούργημά τους. Όσο για τους συντεχνιακούς, παντού, όχι μόνο στην δημόσια υπηρεσία, εκπαιδευτικούς κ.ο.κ. αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, περί άλλα τυρβάζουν και δη προς το δικό τους προσωπικό συμφέρον, και πρώτα-πρώτα για να διατηρήσουν την δουλειά τους που είναι να δουλεύουν τους άλλους και ιδίως αυτούς που θα έπρεπε να προστατεύουν.