Tuesday 18 June 2013

Μπαμ! ηκούσθη στον αέρα, πλην τα βόλια πήγαν πέρα.(*)


Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά - έχω και ιδίαν γνώση - την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποίαν πάρα πολλοί ευρίσκονται καθώς  και τις δυσάρεστες συνέπειες  που η απώλεια μιας θέσης εργασίας επιφέρει. Τούτο όμως, δεν αναιρεί την ανάγκη, όταν υπάρχει ενισχυμένη δικαιολογία,  να χαθούν μερικές ή και περισσότερες θέσεις εργασίας για να διασωθεί ή να βελτιωθεί η θέση κάποιου δημόσιου οργανισμού ή εταιρείας προς όφελος του κοινού καλού.



Λαμβάνοντας όμως υπ’ όψη την συνδικαλιστική κατάσταση που επικρατεί στους πλείστους τέτοιους οργανισμούς ή εταιρείες και τον λαϊκισμό που ασκείται από πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα ο οποίος συντηρεί και δυναμώνει την ανεξέλεγκτη κατάσταση που δημιουργείται, φθάνω στο συμπέρασμα ότι η μόνη μέθοδος που πρέπει πλέον να χρησιμοποιείται από όσους αξιωματούχους του κράτους έχουν την γνώση αλλά πρωτίστως την θέληση και το θάρρος να προβούν σε εξυγίανση, είναι αυτή του Μπάμ-και-Κάτω!



Είναι γι αυτό τον λόγο που υποστηρίζω ότι σήμερα,  αν παρά την από πολλών ημερών ανακοίνωση των Κυπριακών Αερογραμμών περί τερματισμού απασχόλησης αχρείαστου προσωπικού τούτο δεν γίνει στη πράξη,  τότε άμεσα θα πρέπει να παραιτηθεί και αυτό το ΔΣ των Κ.Α. και το κράτος να προχωρήσει στη εκούσια διάλυση της Εταιρείας. Αυτό, βεβαίως, ισχύει και για άλλους δημόσιους οργανισμούς ή εταιρείες όπου η εξυγίανση αδυνατεί να γίνει εξ αιτίας λαϊκίστικων προσεγγίσεων.



Όταν αποφασίσεις να ρίξεις βόλια, πρέπει να είσαι και σε θέση να πετύχεις τον στόχο!


(*)Ο Λαγός


Νύχτα ο λαγός εβγήκε
λαχανόκηπον ευρήκε.
Μπαίνει μέσα και αρχίζει,
την κοιλά του να γεμίζει.
Δυστυχία του παρέκει
κυνηγός με το τουφέκι,
τον πτωχόν παραμονεύει,
πλησιάζει και σκοπεύει.
Μπάμ ηκούσθη στον αέρα
και τα βόλια πήγαν πέρα.
Τρέχει ο λαγός ακόμα
με ένα λάχανο στο στόμα,
Και εδιδάχθη να προσέχει
Που εμβαίνει και που τρέχει!

No comments: