Wednesday 7 August 2013

Ο Ιερός Αριθμός 18


Υποθέτω θα έχετε όλοι προσέξει ότι μπαίνουμε πλέον σε μια άλλη διάσταση. Μια διάσταση που θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες, μακριά από τις κακοτοπιές που η μοίρα και η ηλιθιότητά μας μας έφερε. Κάπου, όπου θα νοιώθουμε αλλά και θα φαινόμαστε πλέον, χαρούμενοι και ευτυχείς. Οπως δηλαδή μας αξίζει, εμάς τους εκλεκτούς, που οι Θεοί και οι μοίρες μας εθέσπισαν στο τόπο τούτο, τον ευάερον και ευήλιον, ήτοι, τουτέστιν, δηλαδή, στον ομφαλόν της γης:

Στη διάσταση του Δεκαοκτώ! 

Ουδεμία, βεβαίως, σχέση, έχει η διάσταση ετούτη με τις δεκαοκτούρες, τα κουραστικά αυτά πετούμενα που δεν με αφήνουν να κοιμηθώ το βράδυ και που όταν επιτέλους καταφέρω να κοιμηθώ, με ξυπνούν με την μονότονη και κουραστική επωδόν, "δέκα-οκτώ, δέκα-οκτώ, δέκα-οκτώ, και πάει λέγοντας.

Το μέλλον μας, λοιπόν, έγκειται στον αριθμό 18 (δεκαοκτώ, γιατί οι τράπεζες ζητούν να γράφουμε τους αριθμούς ολογράφως). Ναι, φίλοι μου, στον αριθμό 18!

Πως και γιατί; Απλά τα πράγματα:

Είναι τώρα μερικές εβδομάδες που ότι σημαντικό πάει να γίνει, εξαρτάται από τον αριθμό 18. 

- Το 18% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου που ανήκει στους τέως μετόχους της Λαϊκής Τράπεζας.

- Τα 18 παραρτήματα του Συνεργατικού Κινήματος που θα παραμείνουν μετά τις Τροικανές μεταρρυθμίσεις.

- Τα 18, πιθανότατα, νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου που θα εκπροσωπούν τους νέους, Ρώσους και μη, μετόχους.

- Στις 18 του μηνός, είναι πιθανόν να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις από το νυν Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου

- Τα 18 ευρώ που εμείναν στον τραπεζικό μου λογαριασμό, μετά πού πλήρωσα τα χρέη στο μπακάλη.

- 18 ναν οι μέρες σας, που λαλούσιν, ( ο λόγος το ´χει, να μην παρεξηγούμαστε). 

Ετσι, λοιπόν, όλα πλέον αλλάζουνε (κι όλα τα ίδια μένουν) αλλά θα είναι είτε 18 φορές καλύτερα είτε 18 φορές χειρότερα. Μικρή η διαφορά και ολίγον με ενδιαφέρει.

Ας αναλύσουμε, όμως, αυτόν τον τρομακτικόν αριθμό, το 18. 

- Αποτελείται από το δέκα και το οκτώ, δυό από τους αριθμούς της δεκάδας από την οποία απαρτίζονται και όλοι οι άλλοι αριθμοί. Είναι ένας ευγενής αριθμός, κάθ´ ότι αποτελείται από δύο άρτιους αριθμούς, ο ένας μάλιστα, το οκτώ, είναι αρτιάρτιος αφού και το μισό του είναι άρτιο.

- Το δέκα είναι ιερός αριθμός αφού δέκα είναι οι εντολές του Κυρίου, δέκα μέρες μετά την ανάσταση του Υιού του Θεού εμφανίστηκε το Αγιο Πνεύμα, και πολλά άλλα. Δεν ειναι της ώρας να τα απαριθμήσω, θα σας κουράσω. Έχετε σίγουρα αντιληφθεί την ιερότητα του θέματος.

-Μα και το οκτώ είναι ιερός αριθμός, γιατί σε αντίθεση με τον αντίχρηστο που συμβολίζεται με τρεις εξάρες (666), ο Ιησούς συμβολίζεται με τρεις οκτάρες (888). Ενίοτε συμβολίζεται και με τρεις εννιάρες (999) αλλά εδώ, τώρα, μας βολεύουν οι τρεις οκτάρες.

Ιερά πράγματα, λοιπόν. Και από κάθε-τι ιερό, δεν μπορεί να απουσιάζει ο πανιερώτατος, ο Άγιος τούτος εκλεκτός του Θεού καθώς και του 6% του ποιμνίου του ( κάθ´ ότι άπαντες πρόβατα εισίν). Που αφού κατάλαβε τί συμβαίνει, έκαμε 18 παρακλήσεις προς τον Κύριο και έλαβε 18 φορές επιβεβαίωση ότι θα πρέπει να εκπροσωπήσει όχι μόνο το 18% των νυν μετόχων της Τράπεζας Κύπρου που ανήκουν στους τέως καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας αλλά και των υπολοίπων νυν μετόχων αυτής. Καλοσύνη του! Τουλάχιστον για να επιτελέσει θητεία 18 μηνών (ή και 18 χρόνων, αυτά είναι λεπτομέρειες για τον παμπονηρότατον). 

Ετοιμαστείτε, φίλοι μου. Το πολύ σε 18 τέρμινα, όλα μας τα δεινά θα είναι παρελθόν. 

ΥΓ. (1) Εντελώς συμπτωματικά, μόλις με έχουν πληροφορήσει ότι η θητεία στο στρατό θα είναι και αυτή 18μηνη. Ερευνάται επίσης πληροφορείται που θέλει τις ομάδες ποδόσφαιρου πρώτης κατηγορίας να γίνονται 18 (για να είναι δυνατή η συμμετοχή της Ανόρθωσης και στον επόμενο χρόνο).

ΥΓ. (2) Έγκειρες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι προκαταβολές που δέχεται από τούδε και στο εξής η θυγατέρα του πρώην διοικητή της κεντρικής Τράπεζας κ. Χριστοδούλου θα είναι πλέον για 18 οκτώ χρόνια και όχι 10 όπως ήταν μέχρι σήμερον.

- Άτε, δεκαοκτώ τζαι πόψε!



  







1 comment:

Anonymous said...

Σε παραλίες της Σιθωνίας θα βρούμε γιατρειά.