Wednesday 21 May 2008

Φωτιά στα μυαλά τους


Άναψα για λίγο την τηλεόραση προχθές το μεσημέρι και εμφανίστηκε μπροστά μου ο κ. Συλούρης λέγοντας με στόμφο 100 προφητών που νήστευαν για 100 χρόνια πως πολύ σύντομα, δέν θα μιλούμε για την συμφωνία της 8ης Ιουλίου αλλα για την συμφωνία της 23ης Μαρτίου. Και καθώς το έλεγε, ο κάθε πατριώτης αισθανόταν ένα ρίγος άνευ προηγουμένου. Και όλοι οι άλλοι, οι προδότες, τρέχαν να κρυφθούν απο την ντροπή τους. Άλλαξα αμέσως κανάλι και παρακολούθησα μια μοναδική κατα τους παρουσιαστές του προγράμματος συνέντευξη του δευτέρου συζύγου της εθνικής μας σταρ, Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ομολογώ όμως πως δεν ξέφυγα απο το ρίγος και την ντροπή γιατί όντως πέρασε πριν μερες απο το μυαλό μου η ίδια σκέψη που είχε και ο κ. Συλούρης. Και δεν πρόλαβα ρε παιδί μου να το πώ πρώτος να γίνω κι’ εγώ σπουδαίος πολιτικός.

Αυτά είναι αγαπητοί μου τα μεγάλα πολιτικά μυαλά που διαθέτουμε. Και για να μήν περεξηγηθώ, δεν εννοώ μόνο τον κ. Συλλούρη αλλά τους πλείστους των Κυπρίων πολιτικών και πολιτικολόγων που θα συνεχίζουν για πολύ ακόμα να είναι μαθητευόμενοι. Κάποιος καλός φίλος, μου λέει πάντα ότι οι πολιτικοί μας είναι όπως τους μαθητευόμενους μάγους που ξέρουν να ανάβουν φωτιές αλλά δεν ξέρουν πως να τις σβύνουν. Πολύ φοβούμαι όμως ότι οι περισσότεροι δεν εχουν ακόμα μάθει να ανάβουν φωτιές. Οι μόνες φωτιές που ανάβουν είναι στα μυαλά τους.

2 comments:

Drapetis said...

Ο αθρωπος ενηξερει να μιλα πρωτα απ'ολα τζιαι φκαινει κ αρθρωνει και λογο, ταχα πολιτικο. Η δικτατορια της μετριοτητας...το κακο ειναι ειναι που υπαρχουν και ακολουθοι και ασπαστες των ιδεων που εκφραζουν τουτοι οι τυποι. και ναι μεν αλλαξεν η κυβερνηση, αλλα εν πρεπει να υποτιμουμε την επικινδυνοτητα τους. εσχολιασα το τζιαι στον λεξηπενητα, ανησυχω για το ποσο διαδεδομενοι ειναι τουτοι. Με αυτο δεν λεω οτι τους φοουμαι, αλλα οτι πρεπει να αρκεψουμε να τους αντιμετωπιζουμε και να τους περιθωριοποιησουμε πριν αρκεψουν για τα καλα να δηλητηριαζουν το κλιμα, οπως εκαμαν το 2004.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Δραπέτη, συμφωνώ με τις ανησυχίες σου. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και καθόλου ανεκτικοί σ' όσα αρνητικά μόρια κυκλοφορούν και λαλούν ακατάπαυστα γιατί είτε το θέλουμε είτε μή, οι πολυλογάδες, έστω κι' αν λένε ασυναρτησίες, κάνουν την προπαγάνδα τους.