Friday, 24 April 2009

Όταν πεθάνω, κάψτε με!


Δια της παρούσης δηλώνω ότι έχω σώας τας φρένας και αν οιοσδήποτε αμφιβάλει μπορεί να αποταθεί στις αρμόδιες νομικές και διοικητικές αρχές για να ζητήσει επαλήθευση του ισχυρισμού μου.


Έχω από πολλά χρόνια αποφασίσει πως όταν πεθάνω δεν θέλω να με θάψουν αλλά να με κάψουν. Γι’ αυτό, παρακαλώ τους οικείους μου και ζητώ όπως αποδεχθούν την παράκληση μου αυτή να μην με θάψουν αλλά να με κάψουν όταν πεθάνω (παρεπιπτώντως, τους απαγορεύω να το πράξουν προτού πεθάνω και εκδοθεί το σχετικό πιστοποιητικό).


Επίσης, επιθυμώ όπως η τέφρα μου διασκορπιστεί το μεσημέρι του αμέσως επομένου θερινού ηλιοστασίου στην θάλασσα της Αμμοχώστου, στο σημείο που βρίσκεται περί τα 100 μέτρα νοτίως του καφεστιατορίου Αλάσια, δηλαδή εκεί που τερματίζει και στρίβει η οδός Ιπποκράτους, και σε απόσταση όχι μικρότερη των 100 μέτρων από την ακτή, περίπου στο θέση που πριν χρόνια βρισκόταν η σχεδία.


Αντίγραφο αυτής της παράκλησης προτίθεμαι να καταχωρήσω προς φύλαξη στους δικηγόρους μου. Αν όμως δεν προλάβω να το πράξω, παρακαλώ να θεωρηθεί τούτη η καταχώρηση ως η ανέκκλητη επιθυμία μου.


(έχω ήδη υπογράψει)

7 comments:

dokisisofi said...

ναι μόνο που δεν σε ξέρουμε...
απλά θα το καταλάβουμε οτι ( χτυπα ξύλο) μας έφυγες αν καθυστερήσεις υπερβολικά να γράψεις ποστ...σου υπόσχομαι να τυπώσω όσα μπορέσω απο τα ποστ σου και να τα σκορπίσω εκεί που είπες. Να μας υποσχεθούν όμως και οι πολιτικοί ότι μέχρι τότε θα ελευθερωθεί η Αμμόχωστος.

(εγώ εκατάλαβα την μελαγχολία σου που τις φωτογραφίες του περασμένου ποστ αλλά κάμε υπομονή, μεν απελπίζεσαι...)

koutso said...

Aντιγράφω απο την Offsite σήμερα:
Καύση νεκρών και στην Κύπρο - Τι λέει η Εκκλησία
Νομοσχέδιο που θα παρέχει και στους Κύπριους το δικαίωμα να επιλέξουν πώς θα διαθέσουν το πτώμα τους μετά θάνατον ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Πολίτη. Το νομοσχέδιο θα επιτρέπει την αποτέφρωση ή ταρίχευση νεκρών. Η Εκκλησία αναγνωρίζει μεν το δικαίωμα της πολιτείας να νομοθετήσει επί του προκειμένου, αλλά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος διευκρινίζει ότι, όσοι επιλέγουν την καύση αντί της ταφής, που ορίζει η θρησκεία, δεν θα κηδεύονται.

Μα καλά αφού θα καείς σε κόφτει αν θα κηδευτείς?

anathemame said...

:) proti fora tha grapsw sto blog sou

Κι εγώ που τόσο επόθησα μια μέρα να ταφώ
Σε κάποια θάλασσα βαθιά στις μακρινές Ινδίες
Θα έχω ένα θάνατο κοινό και θλιβερό πολύ
Και μια κηδεία σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες.

kavvadias

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

- Δόκη, ευχαριστώ για την συμπαράσταση! Δεν απελπίζομαι, απεναντίας είμαι αισιόδοξος και απολαμβάνω όσα και όσον μπορώ.

- Κουτσο, ποσώς με ενδιαφέρει η τελετουργική κηδεία. Εξ' αλλου, είμαι φανατικός οπαδός της επικούρειας αντίληψης των πραγμάτων.

- Αναθεματισμένε, Μέγας ο Καββαδίας.

Aceras Anthropophorum said...

Διάς μου μιαν πολλά καλήν ιδέαν. Μόνον που εγώ είμαι σε δίλημμα αν θα ζητήσω να σκορπίσουν τον σταχτό μου σε κάτι λαντούες πας τους βράχους της θάλασσας των Σιελώνων - προς τον Απόστολο Ανδρέα - όπου επέρασα την παιδική μου ηλικία να χαζεύκω γαριδούες, καουρούθκια, θαλασσοκαράολα, ή πας την βουνοπλαγιά δίπλα που το σπίτι μου όπου ενήληκας, (άτε μεσήληκας) ταξιδεύκω κάμνοντας περίπου το ίδιο με τη χλωρίδα των Άλπεων. Χμμμ. Ελπίζω να μεν πεθάνω ώς τι να αποφασίσω τζιαι να θέλει να πιορωσουν να με θάψουν οι παπάες.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

- Ασέρα, ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος.
Αλί σε μας τους άσημους!

Anonymous said...

Ασχετο: Πολλοι συναφερνετε ωρες ωρες τουν την Offsite. Ινταλως γραφεσαι μελος; Εσει ιστοσελιδαν;
Φαινεται μου γκραν μυστικο, ουτε ο Γκουγκλης φκαλλει τιποτε δια τουτον.