Σαν σήμερα πέθανε ο Γέρος της Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπανδρέου.
Σήμερα, ο εγγονός του με το ίδιο όνομα αλλά κατά πολύ μικρότερο, κατάφερε να γεράσει τόσο πολύ την δημοκρατία που σύντομα πιθανότατα να την πεθάνει.
Δεν καταλογίζω στον Γιωργάκη όλη την ευθύνη για την κατάντια της Ελλάδας, ευθύνη έχουν οι πλείστες κυβερνήσεις μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και οι μικροί πολιτικοί.
Καταλογίζω, όμως, στον Γιωργάκη, την τεράστια ευθύνη για τους λανθασμένους κατά συρροή χειρισμούς της τελευταίας φάσης της μεγάλης ελληνικής κρίσης και προ παντός για την μεγάλη ανοησία της προκήρυξης δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή μη, της συμφωνίας δανειοδότησης της χώρας. Εκεί, δηλαδή, που λέγαμε ότι έστω και μ’ αυτό τον τρόπο απεφεύχθη η χρεοκοπία (τυπικά μόνο γιατί στην ουσία υφίσταται), νάσου ο Γιωργάκης με την αυτοκτονική του απόφαση περί δημοψηφίσματος.
Αγαπητέ Γιωργάκη,
Όταν κανείς φθάνει στην καρδιά του προβλήματος, ο καταλληλότερος και συντομότερος τρόπος για να το ξεπεράσει είναι να το αντιμετωπίσει καθολικά, σε όλες του τις διαστάσεις και να το διαπεράσει μέχρι τέλους. Όχι να φυγομαχεί δια του δημοψηφίσματος.
Κρίμα.
3 comments:
Δεν είμαι σίγουρος. Θα μπορούσε να συνεχίσει *χωρίς* δημοψήφισμα όμως;
Όπως έγραψα και στου Critic:
"...Μεν υποτιμάτε την κίνηση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα.
Φωνάζουν οι περισσότεροι γιατί έσπρωχναν για Σαμαρά αλλά τώρα ο Σαμαράς ή θα πρέπει να τρέξει και να υποστηρίξει αυτά με τα οποία συμφωνούσε στα κρυφά αλλά διαφωνούσε δημόσια (για ευνόητους λόγους)... ή θα πρέπει μετά να αναλάβει εξουσία με δεδομένο ένα ηχηρό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Οι δε υπόλοιποι... αφού περιμένουν την "ριζοσπαστικοποίηση των μαζών"... ας αρπάξουν τώρα την ευκαιρία. Θέλουν;
Αριστοτέχνης του Χάους ο Γιωργάκης , δείτε το θέμα λίγο πιο σφαιρικά..."
***
Κακομουτς,
Άμα όλα τα πρωτοσέλιδα συμφωνούν... εγώ αρχίζω να κάνω άλλες σκέψεις.
@Αντιγράφω σχόλιο μου στου Critic:
Πάει και το δημοψήφισμα, σιγά μην το άφηναν να γίνει.
Το θέμα όμως δεν είναι αν θα γινόταν ή όχι, το θέμα για εμένα είναι το πως αποκαλύφθηκαν όλων οι πραγματικές προθέσεις με το που εμφανίστηκε η προοπτική του.
Δώσε σημασία στις θέσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρόσφατα διαμαρτύρονταν τάχατες για τα βαριά μέτρα που φορτώθηκε ο λαός και δυσανασχετούσαν γιατί δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους χωρίς να εισπράττουν τον θυμό του κοσμάκη.
Με το που τέθηκε το θέμα δημοψηφίσματος... κοπιτ ντε βουρ με τα χίλια!
Τώρα... αν αυτό οδηγήσει σε κυβέρνηση Σαμαρά... αυτή θα υπάρξει απλά για να υπογράψει το Πωλητήριο.
Το πιο φοϊτσιάρικο που άκουσα είναι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας με... τον Σημίτηηηηη!
Αααααααα.....!
Αυτός δλαδή που έμπασε τους οίκους αξιολόγησης και τα λαμόγια τύπου Siemens στο παιχνίδι και έμπασε την Ελλάδα στην ευρωζώνη βασιζόμενος σε μια πλασματική ευμάρεια!
Post a Comment