Wednesday 8 February 2012

Η Οικονομική Κρίση και πως να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά




Κατόπιν καταιγισμού παρακλήσεων από τακτικούς αναγνώστες (που υπερβαίνουν τους τρεις ανά εξάμηνο), επαναλαμβάνουμε τον κατάλογο μας με πρακτικές συμβουλές για αντιμετώπιση της καλπάζουσας οικονομικής κρίσης που πρωτοδημοσιεύσαμε σε ανύποπτο χρόνο, στις 27 Μαρτίου, 2009.


10 Πρακτικές Συμβουλές

1) Διακόψετε την συνδρομή σας στο γυμναστήριο και εγγραφείτε στις ομάδες εθελοντικής εργασίας στην οικοδομική βιομηχανία. Μειώνετε έτσι τα έξοδα σας και συνάμα βοηθάτε τους πληγέντες εργολάβους και ντηβέλοπερς να ορθοποδήσουν διατηρώντας το σώμα σας σε άριστη κατάσταση.
2) Αφήστε το αυτοκίνητο στο γκαράζ και ζητήστε δουλειά στη γειτονική ανεγειρόμενη οικοδομή, αυτή που σας ξυπνά καθημερινά στις έξι το πρωί. Μπορείτε να αναθέσετε άλλα καθήκοντα στον προσωπικό σας οδηγό όπως για παράδειγμα να αναλάβει την επιτήρηση του μπάτλερ σας και του άλλου οικιακού προσωπικού.
3) Μην αγοράσετε άλλα παπούτσια για τα επόμενα δύο χρόνια. Έτσι κι’ αλλιώς δεν περπατάτε και τόσο για να τα λειώνετε.
4) Αν έχετε καταθέσεις σε τράπεζες ειδοποιείστε τους τραπεζίτες σας ότι τους χαρίζεται τα λεφτά. Έτσι οι τράπεζες θα αποκτήσουν εισοδήματα και θα συσσωρεύσουν κεφάλαια για να μπορούν στο μέλλον να διαθέτουν χαμηλότοκα δάνεια σε σας και τα παιδιά σας.
5) Συνεργαστείτε με τον εργοδότη σας. Δείξετε του να καταλάβει ότι δεν έχετε καμία απαίτηση για αποζημιώσεις για την απόλυση σας. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε τις υπέρογκες αμοιβές των δικηγόρων σας που ούτως ή άλλως ποτέ δεν θα σας διαβεβαιώσουν ότι θα κερδίσετε την δικαστική αγωγή. Συνάμα, ο εργοδότης σας θα είναι σε θέση να διατηρήσει μια βιώσιμη και ενδεχομένως ανθηρή επιχείρηση ειδικά αν το δικό σας παράδειγμα ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοι σας. Η προσωπική σας παρέμβαση να τους πείσετε θα εκτιμηθεί τόσο από τον εργοδότη σας όσον και από το κράτος.
6) Προτρέψετε συγγενείς και φίλους να πάρουν δάνεια από τράπεζες για να επιχορηγήσουν την προβληματική επιχείρηση τους και εγγυηθείτε τους χωρίς δισταγμό. Και αν ακόμα δεν πληρώσουν τα δάνεια εσείς δεν έχετε λόγο να φοβάστε αφού δεν έχετε πλέον ιδιόκτητη κατοικία για να την κατάσχουν. Την έχετε ήδη πωλήσει οικειοθελώς για να ξεπληρώσετε τα χρέη σας ή σας την έχει ήδη κατάσχει και πωλήσει σε πλειστηριασμό η τράπεζα. Ούτε για φυλάκιση έχετε λόγο να φοβάστε αφού το κράτος αποφεύγει πλέον τα περιττά έξοδα φυλακίσεως των παρανομούντων.
7) Βοηθείστε τους συγγενείς και φίλους που έχουν πάρει δάνεια με την εγγύηση σας να διαλέξουν ένα τουλάχιστο αυτοκίνητο πολυτελείας, καινούργιο όχι μεταχειρισμένο, με πολλούς αερόσακους, συστήματα πλοήγησης και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για να μπορούν να σας παίρνουν και σας για βόλτα όταν θα βαριούνται να είναι μόνοι. Συμβάλλετε έτσι στη προσπάθεια των εισαγωγέων αυτοκινήτων να διατηρήσουν ψηλό αριθμό πωλήσεων ο οποίος πιθανόν να τους εντάξει στο σχέδιο των αυτοκινητοβιομηχανιών για αυξημένα πριμ και άλλα ωφελήματα που αναμφίβολα θα βοηθήσουν την εγχώρια οικονομία αν και εφόσον τα λεφτά έλθουν τελικά στη χώρα.
8) Αυξήστε την συχνότητα και διάρκεια των οικογενειακών σας ταξιδιών στο εξωτερικό αφού στις περισσότερες πόλεις που συνήθως επισκέπτεστε το κόστος ζωής είναι κατά πολύ χαμηλότερο από τον τόπο μας.
9) Φροντίστε να επισκεφθείτε σύντομα την Κούβα και προμηθευτείτε μεγάλες ποσότητος πρώτης ποιότητας πούρων Αβάνας. Όχι μόνο θα έχετε προμήθειες για αρκετό καιρό (ίσως αρκέσουν μέχρι το τέλος της οικονομικής κρίσης) αλλά θα μάθετε και τι είναι το καλό πούρο και δεν θα σας πιάνουν κορόιδο όταν χρειαστεί να αγοράσετε παρόμοια πούρα στα αφορολόγητα κάποιου αεροδρομίου σ’ ένα από τα συνηθισμένα σας ταξίδια.
10) Σταματήστε να πληρώνετε την ασφάλεια ζωής γιατί δεν θα σας χρειαστεί.

4 comments:

Anonymous said...

Ακόμα 5 λεπτά της ζωής μου σπαταλημένα...Θέλω αποζημίωση!

chrys said...

Ξίχασες τα cafe. 5 ευρώ το καφέ, 2 καφέδες την ημέρα = 300 ευρώ το μήνα!

Anonymous said...

Η απάντηση είναι επιστροφή στη φύση. Να φυτέψουμε δέντρα τζαι λαχανικά τζαι να αγοράσουμε τζαι δκυο-τρεις τσουρούες!
Εννα μας σπάσουν;

the Idiot Mouflon said...

Να φυτέψουμε τσουρούες! Ναιιιιι!