Friday 10 February 2012

Ή Ταν ή Επι…τέλους Δουλειά!


Αναμφισβήτητα, και με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο, ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος είναι η Νέο-Ελληνική Λαϊκίζουσα Νοοτροπία. Πρωτίστως εκσφενδονίζεται από το βήμα της βουλής, αναπαράγεται και πολλαπλασιάζεται σε όγκο και περιεχόμενο από τα ΜΜΕ, τις διάφορες συντεχνίες και οργανώσεις και καταπίπτει σαν αστροπελέκι στα κεφάλια των ελλήνων και ελληνίδων που μορφώνονται με αυτά εδώ και περισσότερο από ένα αιώνα. Οι τελευταίες, όμως δεκαετίες, έχουν αποδειχθεί καταλυτικές  στη παρα-μόρφωση του ελληνικού λαού.

Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και τώρα, όχι στο παρα-πέντε αλλά στο και-πέντε, ο λαϊκισμός  βρίσκεται σε έξαρση.  Όμως, οι ευρωπαίοι και οι άλλοι, έχουν πια βαρεθεί τις κουτοπονηριές των ελλήνων πολιτικών και δεν έχουν πλέον ενδοιασμούς να αφήσουν τους έλληνες έρμαιο στα κύματα. Κάποτε θα ερχόταν κι αυτό και φαίνεται πως αυτή η ώρα είναι τώρα.

Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα. Το μεγαλύτερο εξαγωγικό της προϊόν ανά τους αιώνες ήταν ο Ελληνικός Πολιτισμός και η Ελληνική Φιλοσοφία. Αυτά όμως έχουν πλέον δοθεί και μετα-δίδονται σ’ όλο τον κόσμο δωρεάν. Από πού θα βρεθούν χρήματα αν όχι από τις τσέπες άλλων κρατών; Που μπορεί να τα πήραν κιόλας χοντρά από τους έλληνες τα τελευταία, αλλά και προηγούμενα, χρόνια. Χρειάζεται να δουλέψουν και να παράξουν οι έλληνες. Και να εξοστρακίσουν όλους τους χαραμοφάηδες που ροκανίζουν καθημερινά την οικονομική σταθερότητα του κράτους.

Δεν είμαι σε θέση να προβλέψω τι θα γίνει. Ελπίζω, μόνο, να γίνει το καλύτερο.  Αν είναι αυτό δυνατό.

No comments: