Tuesday 6 November 2012

Μόνοι, δεν μπορούμε



Μόνοι, δεν μπορούμε. Θα μπορούσαμε, ίσως, πλην όμως δεν ενεργήσαμε ορθά.  Ούτε έγκαιρα. Και τώρα τι κάνουμε; Αν μπορούσαμε να ανοίγαμε τον Χρυσό Οδηγό, θα μαθαίναμε. Έλα όμως που τα χρυσά μας τελείωσαν! Μόνο πλίνθοι και κέραμοι έχουν μείνει, πολύ ατάκτως ερριμένοι.

Η Μαμά Ελλάς; Πάει κι αυτή. Αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δικές της υποχρεώσεις, εμάς θα γνοιάζεται; «…μην με μαλώνεις, μόνο δώσε μια βοήθεια…»

Την Ευρώπη την δοκιμάσαμε μα δεν μας βγήκε. Δεν λένε να καταλάβουν ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα απ’ αυτούς. Ο ομφαλός της γης δεν είμαστε; Χέστους λοιπόν.

Τους Εγγλέζους δεν τους θέλουμε. Πόλεμο κάναμε να τους διώξουμε!

Ούτε τους Αμερικάνους θέλουμε. Δεν τους θέλουμε, δεν τους θέλουμε. Νάτο/Σια/Προδοσία!

Μας μένουν πλέον οι Ρώσοι που μας αγαπάνε και τους αγαπάμε. Και μας έχουν φορτώσει και με λεφτά. Έτσι, για να την σπάσουμε και τους Γερμαναράδες, δεν εγκαταλείπουμε τους σαχλούς και πιεστικούς ευρωπαίους και να φτιάξουμε μια νέα ένωση με την Ρωσία; Αντί να μας δανείσουν, να μας αγοράσουν, δηλαδή. Να έχουμε και προστασία, και λεφτά!

Εκτός, βέβαια, και αν μας αγοράσουν οι Κινέζοι…

Επιμύθιο:
Εξαιρουμένης της εποχής του βασιλιά Ευαγόρα της Σαλαμίνας, μόνοι μας δεν τα καταφέραμε.


3 comments:

the Idiot Mouflon said...

Ελάλουν το προχτές της Κυβέρνησης (της δικής μου, όι της δικής μας) τζιαι τζείνη εθώρεν με περίεργα: Να φκούμεν που το ευρώ τζιαι να υιοθετήσουμε το Ρούβλι...

Woofis said...

"Μόνο πλίνθοι και κέραμοι έχουν μείνει, πολύ ατάκτως ερριμένοι."

Ξέρεις ήντα ωραία σπιτούθκια χτίζεις με πλίνθους (οι κέραμοι έννεν αειφόροι γιατί θέλουν ψήσιμον);

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Αγρινέ, τα ρούβλια είναι καλά μόνον όταν είναι αειφόρα, όπως λέει και ο Γούφης για τα τούβλα/πλίνθους.

Γούφη, αν δεν περιμαζέψεις όμως και τους κέραμους μπορεί να σου πέσουν κατακέφαλα. και τότε θα χρειαστείς ρούβλια για επισκευές.