Friday 23 August 2013

Ο Μεγάλος Χάννος – ΙΙ

«Χάννος είμαι, χάνομαι, πέρκα είμαι, πιάνομαι, γύλος είμαι, σε γελώ και το δόλωμα χαλώ»



Αγαπητέ Δημήτρη,



Τελικά, θα πρέπει να σου επιβάλουν επιτηρητή για να σε προσέχει. Μόνος σου δεν μπορείς και ο περίγυρος σου εργάζεται επιμελώς για να σου φορτώσει όσα μπορούν να ξεφορτώσουν από την δική τους πλάτη. Είναι λυπηρό να εκμεταλλεύονται ιδιαίτερες συνθήκες και καταστάσεις προσωπικής και άλλης φύσεως για να εξυπηρετήσουν κομματικά και προσωπικά συμφέροντα. Αν και αργά, προσπάθησε έστω και τώρα να προστατεύσεις το πρόσωπό σου. Ακόμα και ο χάννος γνωρίζει βασικές μεθόδους αυτοπροστασίας.


11 comments:

Aceras Anthropophorum said...

Μην νεκατώννεσαι με αυτά για να μεν χαντέψεις τζιαι σού. Καρτέρα λλίο να θκιακλύσει ο χρόνος την βρώμαν που τες επιφάνειες τζιαι θα δεις άλλα. Τωρά ότι πεις θα έσιεις λάθος. Θα είναι απλά η απεικόνιση ενός αφήμερου συναισθήματος χωρίς καμιάν άλλην σημμασίαν. Για την δικήν μου κρίσην, πολλά καλά εσυμπεριφέρτην ο Χριστόφκιας τζιαι η παραπάνω σημασία εν τζιείνα που γράφει μες τες 45 σελίδες. Τούτα θα κρατήσει η ιστορία τζιαι όχι τους νομικισμούς που κάθε Πική.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Μπορώ να δεχθώ ότι με το χρόνο τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα, όμως όχι ότι συμπεριφέρθηκε σωστά και επίσης δεν δέχομαι το σχόλιο σου για "κάθε Πική". Είναι ένας νομικός με αρχές, σωστός και δίκαιος, μακάρι να είχαμε κι άλλους σαν κι αυτόν. Δεν πέρασαν πολλοί του δικού του βεληνεκούς και αναστήματος από τον τόπο μας. ´Εχασες όμως την ουσία που ειναι ο περίγυρος που εκμεταλλεύεται κάποιον που υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν βοήθεια.

Aceras Anthropophorum said...

Αν κάτσεις τζιαι θκιαβάσεις την κατάθεση του Χριστόφκια με διάθεσην να τον ακούσεις ίσως να αλλάξεις γνώμην ότι θέλει βοήθειαν.

Ο Δικαστής Πικής, κρίνεται που το ποιόν του τζιαι που την κατεύθυνσην που διά στην όλην υπόθεσην.

4 δις ποτζιεί, 5 δις ποδά για μικροπράματα των τραπεζών ήταν παραπάνω που ούλλον το δημόσιον χρέος που εδημιούργησεν το κράτος σε όλες τες εποχές της ύπαρξης του. Καμιά δημοσιονομική πολιτική δεν ήταν ικανή΄να σώσει τες τράπεζες.

Το να παπαγαλίζει ο Δικαστής Πικής τα περί καθυστέρησης λήψης μέτρων στα δημοσιονομικά, τον κάμνει κάθε Πικήν, όπως θα λέγαμεν κάθε Πολίτην, κάθε Φιλελεύθερον, κάθε Ιωνάν Νικολάου, κάθε Αναστασιάδην. Έναν συνοθίλευμαν απατεώνων που αγωνιούν να επιπλεύσουν πουπάνω που έναν γεννικόν ναυάγιον.

Όπως επιπλεύσαν πουπάνω που το ναύαγιον του 55/59, πουπάνω που το ναυάγιον του 74 τζιαι εγινήκαν τζιαι εμείναν ΕΞΟΥΣΙΑ έτσι θα επιπλεύσουν τζιαι τωρά.

Η ουσία της αμφισβήτησης της νομιμότητας της επιτροπής που την Αριστεράν δεν είναι νομικήστικη. Είναι ουσιαστική. Δεν έσιει νομιμοποίησην μια επιτροπή που εδιορίστηκεν που άτομα τα οποία θα εξετάσει. Το ότι απαγορεύει σε έναν μάρτυραν να τοποθετηθεί γραπτώς, πράμαν που επιτρέπεται σε ούλλα τα δικαστήρια, εν ένας που τους δείχτες του τί είναι τζιαι τίς σκοπόν έσιει.

Άμαν κάτσεις τζιαι μελετήσεις την λίσταν ούλλων των ερωτήσεων που έθεσεν μέρχρι στιγμής η επιτροπή στους καλεσμένους της, τζιαι την κατάθεσην του Δημήτρη Χριστόφκια θα αναγνωρίσεις την διαφοράν μεταξύ δύο κόσμων που συγκρούονται. Όπως πάντα θα νικήσει το χρήμαν τζιαι όχι η κοινωνία. Η κοινωνία θα καλεστεί να πληρώσει τα σπασμένα όπως πάντα.

Το σκοτάδιν που πλακώννει Κύπρον (που τα μέσα, όι που τρόΙκες τζιαι μουσκουρούθκια) θα κρατήσει 50 χρόνια πάλε :((

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με φιλοσοφική αντιπαράθεση. Για μένα έχει σημασία το εξής: αφού το Ακελ και ο κ. Χριστόφιας αποφάσισαν να κυβερνήσουν την χώρα με δυτικά πρότυπα και με βάση την ελεύθερη οικονομία, θα έπρεπε να συμπεριφερθούν αναλόγως. Και οι χειρισμοί τους ήσαν τουλάχιστο λανθασμένοι. Δεν είναι θέμα επίρριψης ευθυνών, δεν χρειάζεται όμως να μας χλευάζουν και από πάνω.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Η απαξίωση για τον κ. Πική και το δικαστικό σώμα και σύστημα, όχι μόνο δεν με βρίσκει σύμφωνο αλλά και μου προξενεί απορίες. Δεν θα συνεχίσω. Σέβομαι τις απόψεις και τις θέσεις σου αλλά διαφωνώ.

Anonymous said...

Να μου επιτρεψετε να συμμετάσχω και εγώ στο προβληματισμό. Για τον κ. Πική θεωρώ και εγώ ότι έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τη συμμετοχή του σ΄αυτή την επιτροπή και έχει καταστρέψει τη φήμη που διατηρούσε. Οι ερωτήσεις που υποβάλλει, οι ερωτήσεις που ΔΕΝ υποβάλλει και η γενικότερη στάση του, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τις προθέσεις του, απο την αρχή ακόμα. Μόνο όποιοι ηδονίζονται στο άκουσμα οτιδήποτε στρέφεται εναντίον του Χριστόφια - και είναι πολλοί - δεν μπορούν να το διακρίνουν αυτό.
Για μένα όμως εγείρεται ένα τεράστιο θέμα και δεν ξέρω αν θα μπορέσει αυτή η κοινωνία να το αγγίξει κάποτε. Αυτό έχει να κάνει με τους μηχανισμούς που λειτουργούν και καθορίζουν τα πάντα σ΄αυτό τον τόπο, μεταξύ των οποίων και τη λειτουργία των ερευνητικών επιτροπών. Ο κ. Πολυβίου ήταν φανερό ότι έκανε την έρευνα του με προαποφασισμένο σκοπό να κάψει το Χριστόφια. Αυτό και πάλιν είχε φανεί απο την αρχή, στα μάτια κάποιων τουλάχιστον και το τελικό πόρισμα τους επιβεβαίωσε αφού βρίθει αντιφάσεων, μεροληπτικών τοποθετήσεων, παρασιωπήσεων κλπ. Ο κ. Πικής είναι εξώφθαλμο ότι διεξάγει αυτή την έρευνα με κύριο στόχο να τεκμηριώσει ότι ο Χριστόφιας δεν πήρε έγκαιρα μέτρα. Για την κύρια αιτία του προβλήματος, που βοά ποιά είναι, δεν φάνηκε να πολυσκοτίζεται. Δυστυχώς.
Ποιά λοιπόν είναι η κοινή συνισταμένη των δύο περιπτώσεων; Ποιός θα την αναδείξει και πως θα την ξεμπροστιάσει;

Anonymous said...

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω για το τελευταίο σου σχόλιο οικοδεσπότα του blog, ότι το δικαστικό σώμα και σύστημα, την εμπιστοσύνη θα πρέπει να την κερδίσουν οι ίδιοι. Και δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν σ' αυτό ....

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Ανώνυμε, δεν θα προσπαθείσω να σε μεταπείσω, σεβαστή η γνώμη σου. Να ξέρεις όμως ότι λοιπάμαι πολύ τους ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα μέσα από παρωπίδες. Δεν θα συνεχίσω να συζητώ.

Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα για το σχόλιο σου για όσους φορούν παρωπίδες. Το θέμα είναι ποιός απο τους δύο μας τις φορά στο θέμα που συζητάμε

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Συνήθως είναι αυτός που επιμένει ότι είναι σωστός!

the Idiot Mouflon said...

Πίτουρα, όρνιθες, μπλα, μπλα, μπλα...