Wednesday 6 July 2011

Κατά Συρροή Πηδήματα


Προτού καν στρώσ’ η καμαριέρα το κρεβάτι, την κάνει ο καν με ελαφρά πηδηματάκια. Το μεγάλο πήδημα έγινε, όπως λένε, ‘δημοσιογραφικά’ στην γαλλία. Ας είναι. Με των άλλων τα πηδήματα θα ασχολούμαστε τώρα; Τα δικά μας να βλέπουμε, που μας ξεχειλώσανε. Α! Για να μην ξεχνιόμαστε, είναι κι ο Κυριάκος Ιωάννου. Αυτός κι αν πηδάει!

Πηδώντας το προηγούμενο θέμα, θα ήθελα να αναφερθώ στην προετοιμασία εποίκησης της Αμμοχώστου. Όχι από τούρκους αλλά από τους Αμμοχωστιανούς που άρχισε από το 1974 και ακόμα δεν εξετελέσθη. Τις όποιες κατά καιρούς ευκαιρίες παρουσιάστηκαν τις πήδηξαν δεόντως οι άρχοντες πολιτικοοικονομικοί μας παράγοντες. Ας είναι κι αυτό, εμείς βλέπουμε μόνο μπροστά. Και δεν αναμένουμε τίποτα.




2 comments:

Aceras Anthropophorum said...

Α! εν που τζιειαμαί οι κρίνοι!!! Τωρά αρέσκουν μου παραπάνω. Έχει τζιαι κάποιαν θετικήν επίπτωσην που εφύαν οι Βαρωσιώτες. Αν ήταν τζιειαμαί, κρινους του γιαλού γιόκ. (φακκά μου το νέον comme il faut καθαρευουσιάνικον όνομαν που μας εβάβτησεν ο εθνικός κορμός, για μέναν αμοχουσκιανοί ήταν οι Τουρτζιοι που εζιούσαν κλεισμένοι στα τοισιά μες την Αμόχουστον).

Τι σου είναι ο άνθρωπος. Η κατοχή ομοφρίζει στα μμάθκια του κόσμου τζιαι τζιείνα τα οχτρόματα που εχτίσαν οι Λόρτοι πας το κύμμαν.

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Ασέρα, στην αρχή έγραψα 'Βαρωσιώτες' αλλά εθύμωσα τόσον πολλά με τον εαυτό μου επειδή το έγραψα ανορθόγραφα που το άλλαξα σε αμμοχωστιανοί... Έχεις δικιο.

- κρίνα του γιαλού ή 'Lilies of Famagusta'