Saturday 3 May 2008

Καλά Κρασιά


Λοιπόν, είπαμε: Δεν Είμαι Γιατρός, γι’ αυτό, αν διαβάσετε παρακάτω κάτι που σας φαίνετε σαν ιατρική συμβουλή, αγνοήστε το ή ρωτήστε το γιατρό σας. Οι γιατροί πάντα ξέρουν καλύτερα από μας. Κι’ αν δεν ξέρουν, εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε... αλλά πρέπει να τους ακούμε.

Για να κερδίζεις το καθημερινό σου τυρί και κρασί χρειάζονται θυσίες. Ναι, ναι θυσίες. Αλλά και πονηριά!

Κατ’ αρχήν, αρχίζεις την δίαιτα και διαφοροποιείς το λεξιλόγιο σου. Λέξεις ή φράσεις όπως λίπος, λιπαρά, μίλλα του σιοίρου, τυριά, βούτυρα, ψωμιά, πατάτες, όλα τα τηγανητά, σχάρας και φούρνου, αφαιρούνται. Αφαιρούνται επίσης τα κρασιά, ουίσκι, ζιβανία, μπύρες και όλα τα αλκοολούχα, οι καφέδες, όλα τα αναψυκτικά και όλα τα γλυκά.

Προστίθενται λέξεις όπως μαρούλια, αγγούρια, καρότα, αναρή ανάλατη, γιαούρτι άπαχο, κολοκύθια, μπρόκολο, κουνουπίδια βραστά, ρύζι ατμόβραστο και ψάρι στον ατμό. Προστίθενται επίσης νερό (αν έχετε), σόδα, τσάγια του βουνού και το λόγγου, μήλα, αχλάδια, μάγκο, καθημερινή ελαφρά αεροβική άσκηση και πολύ θάρρος και θέληση.

Αντέχετε ένα-ενάμιση μήνα και μετά πηγαίνετε στο χημείο για αναλύσεις αίματος. Δείχνετε τα αποτελέσματα στο γιατρό σας, αυτός εκπλήττεται ευχάριστα με τα αποτελέσματα και σας λεει, μπράβο, συνεχίστε και πάτε πολύ καλά.

Εσείς τότε, δείχνετε τα αποτελέσματα στην/τον σύζυγο και ξεκινάτε αμέσως για μια εβδομαδιαία οινική και γαστρονομική εκδρομή στο Bordeaux!

Είπαμε, να προσπαθήσουμε λιγάκι αλλά η ζωή είναι σύντομη και είναι πολλά τα κρασιά...

1 comment:

stalamatia said...

Μα τωρά ποιόν περιπαίζεις πιο πολλά? τον γιατρό ? την γεναίκα? οξά τον εαυτό σου? Τζιαι γιατί να μεν τρώεις λλίον απόλα? Τσας λλίον α?