Tuesday 19 May 2009

Ιδού η Ρόδος!



Αγαπητέ Δημήτρη,


Μέσα στον επόμενο μήνα πρόκειται να γίνει αλλαγή ονομάτων των διοικητικών συμβουλίων των πλείστων ημικρατικών οργανισμών. Όλοι αναμένουν, ως είθισται, να ξανακάνεις την μοιρασιά με τον ίδιο τρόπο που και οι προηγούμενοι σου συγκάτοικοι στο προεδρικό μέγαρο έπραξαν. Να παραλάβεις δηλαδή λίστες ονομάτων από το κάθε κόμμα, πρωτίστως της συγκυβέρνησης, κι΄ εσύ να διαλέξεις τα τελικά ονόματα διατηρώντας τις συμφωνημένες αναλογίες και ποσοστά.


Με την υπάρχουσα συνταγή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και πάλιν θα έχουμε, λόγου χάριν, ένα κτηματομεσίτη πρόεδρο των κυπριακών αερογραμμών συνεπικουρούμενο από ένα κτηνοτρόφο, ένα εισαγωγέα αυτοκινήτων, ένα λογιστή και ίσως και μία οικοκυρά. Στην αρχή λιμένων ένα ξενοδόχο από τις ορεινές περιοχές, μαζί με ένα ιδιοκτήτη υπεραγοράς, ένα πράκτορα στοιχημάτων και άλλα παρόμοια.


Και μετά, θα έχουμε και την αφελή απαίτηση όλα να πηγαίνουν καλά σ’ αυτούς τους οργανισμούς και να λειτουργούν όσο καλύτερα γίνεται. Η δε επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας, που και αυτή θα αντικατασταθεί, θα ξανα-κρίνει άριστους όλους τους δημόσιους υπαλλήλους όπως έπραξε και φέτος.


Μα τέλος πάντων, πόσον νουν κουλιαντιρίζουμε;


Αγαπητέ Δημήτρη,


Αν γνωρίζεις από υπερβάσεις, ιδού η Ρόδος. Πήδηξε!



No comments: