Wednesday 6 April 2011

Πρόεδρε, ακόμα δεν έμαθες;

Με όλον τον σεβασμό προς τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας, δεν νομίζω ότι σκέφτεται και πράττει σωστά με το να ασχολείται προσωπικά ο ίδιος στην σημαντική του διάσκεψη, με θέματα οδοντοστοιχιών, ανεργιακού επιδόματος συγκεκριμένου προσώπου και προ πάντων να βάλλει ευθέως και κατά μέτωπο εναντίον του διοικητή της κεντρικής τράπεζας. Αν μη τι άλλον, ο διοικητής είναι ένας τεχνοκράτης, καλός γνώστης των χρηματοοικονομικών θεμάτων, με τον οποίον μάλλον θα έπρεπε να συνεργάζεται στενότερα, όταν είναι φανερό πως οι δικοί του τεχνοκράτες, υπουργοί και άλλοι, πόρρω απέχουν από το να κατανοούν και να αποφασίζουν επί τέτοιων ζητημάτων.

Και πού ‘σαι πρόεδρε; Δεν έμαθες ακόμα πως άμα τα βάζεις ευθέως με τα μμε, πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο; Μα που είναι οι σύμβουλοί σου τέλος πάντων;

Πρόεδρε, στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης έχεις αποτύχει. Μπορείς όμως να διασώσεις κάτι με το να ακούσεις και κάποιους άλλους εκτός από τους τωρινούς σου συμβούλους. Πίστεψέ με, δεν κατέχουν το θέμα. Και φαίνεται!

- ΥΓ. Σ’ αυτή την νήσο βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή των μαθητευόμενων πολιτικών που από την εποχή του 60 δεν έχουν ακόμα προβιβαστεί στη 2α τάξη. Επικρατεί ο ερασιτεχνισμός (με την κακή του έννοια).

- ΥΓ2: Είπε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο πρόεδρος "κριτής είναι ο κοσμάκης".  Λυπάμαι, πρόεδρε, δεν μιλούμε για τον κυρίαρχο λαό με το υποκοριστικό "κοσμάκης". Όπως δεν λέμε την Γυναίκα "γυναικούλα"! Μην χάνεις την ψυχραιμία σου. Σοβαρέψου και κοίτα γύρω σου (πολύ κοντά σου). Σου τραβάνε το χαλί κάτω απ' τα πόδια και δεν παίρνεις χαμπάρι.

9 comments:

rose said...

αντικακομούτσουνε μου εσύ!
μα δεν κατάλαβες;

είναι που είναι προεδράκος!

the Idiot Mouflon said...

Και αυτοί θέλουν ψηφούες...

Aceras Anthropophorum said...

Αγρινέ είτε σου αρέσκει είτε όχι σε δημοκρατικόν πολίτευμαν η πολιτικές θέσεις βαρούν όσον βαρούν οι ψηφούες που θα συνάξεις. Άδεια κάλπη είναι άδειον τσεντί. Καλλύττερα να έχεις μικρά όνειρα με γεμάτο τσεντί που να σου επιτρέπει να υλοποιήσεις μερικά, παρά μεγάλα με άδειο που δεν σου επιτρέπει να υλοποιήσεις κανένα. Έν υποτιμώ την πολιτική έξω που τους ψήρους αλλά αυτόν είναι άλλον πράμα. Οι Λύβιοι τζιαι οι Αιγύπτιοι διούν ζωήν για να αποκτήσουν τζιείνον που εμείς πτύουμεν. trop facile.

Aceras Anthropophorum said...

Φίλε μου αντικακομούτσουνε η έννοια της λέξης κοσμάκης στην διάλεκτο δεν έχει το στίγμαν της υποτίμησης που βρίσκεις μες το "γυναικούλλα". Είσαι πολλά θυμωμένος φαίνεται. Δεν θωρείς επίσης την ειρωνείαν μέσα στην φράσην "κριτής θα είναι ο κοσμάκης"; Για αυτούς που παίζουν τους μεγάλους τζιαι τους τρανούς μιλούμεν τζιαι υποτιμούν τον κόσμο. Κάτι κόμματα του 1 τζιαι του 3% που κλάννουν λες τζιαι αντιπροσωπεύουν τον Λαόν της Κύπρου τζιαι της Ευρώπης μαζίν.

Με την γεννική κριτική που κάμνεις για την οικονομία δεν συμφωνώ. Ούτε με την ουσία (δεν πάει η Κυπριακή οικονομία του κώλου παρόλες τες δυσκολίες τζιαι εξωγενείς τζιαι δομικές) αλλά ούτε με το ύφος. Ο διαχωρισμός σε αρχάριους τζιαι σε έμπειρους φέφκει μας που την ουσίαν που είναι το προς ποιού τα σσυμφέροντα θέτεις τον εαυτόν σου να υπηρετεί. Η Κυβέρνηση του Ακέλ με σύνεσην τζιαι με μέτρον προσπαθεί να διαμοιράσει το κόστος μιας σοβαρότατης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης σε ούλλους που λλίον τζιαι το καταφέρνει στον βαθμόν που της το επιτρέπουν τα ισοζύγια τζιαι οι πλειοψηφίες. Εάν εδέχετουν η Εδέκ τζιαι το Δήκο που το παίζουν σοσιαλδημορκάτες, πέραν που το να μειωθεί η κρατική υπηρεσία κατα 3 000 άτομα (1000 πέρσι τζιαι 2000 φέτη αντίς να αυξηθεί κατά 3000 που θα έκαμνεν έναν κόμμαν του ρουσφεθκιού) αν εδέχουνταν πέρσυ τον Άυγουστον να φορολογηθει ο μεγάλος πλούτος τζιαι τα μεγάλα κέρδη με ανεπαίσθητα ποσοστά, το δημοσιονομικόν έλλειμαν θα είχεν μειωθεί ακόμα παραπάνω τζιαι θα ήταν ακόμα πιο άνετα μέσα στα πλαίσια των άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών.

ΟΛΕΣ οι οικονομίες των υποανάπτυκτων ευρωπαϊκών χωρών (όλες του νότου τζιαι της Ανατολής) έχουν σοβαρότατον πρόβλημαν να ανταγωνιστούν τα μεγαθήρια της Γερμανίας, της Γαλλία τζιαι της Αγγλίας που επέφερεν το άννοιγμαν των οικονομικών συνόρων. Που τους Νότιους εμείς είμαστεν οι καλλύττεροι. Ούτε Πορτογαλλία, ούτε Ισπανία, ούτε Ιρλανδία, ούτε Ελλάδα, ούτε Ιταλία θα επροτιμούσα να είναι η Κύπρος. Εμεις φκαίννουμεν που πάνω (χάρην στους Αράπηες τζιαι τους Ρώσσους), από αυτούς δεν ξέρω ποιός θα φκεί.

Τζιαι κάτι ακόμα. Οι σοσιαλδημορκατικές αναπτύξεις τύπου Φινλανδία εφανήκαν πολλά πιο robust που τες άκρως φιλελεύθερες τύπου Ιρλανδία. Που τους θκυό οικονομικούς λέοντες της περασμένης δεκαετίας ο ένας έχασεν τα δόγκια του τζιαι την ωραίαν του Χαίτην που του εδόξαζεν το διεθνές νομισματικόν ταμείον, ο άλλος εργάζεται σταθερά, σιωπηρά, παράγει τζιαι κάμνει παραπάνω κόσμον ευτυχισμένον με τα ριάλλια που εδούλεψεν, όχι με αυτά που εδανείστην. Η Κύπρος εν πιο ισοζυγισμένη που τες πολλά φιλελεύθερες οικονομίες παρά ούλλα τα δομικά κακά που έχει.

Το ότι εδανείστην η Κύπρος ούλλη (τζιαι το κράτος) λευτά που δεν θα μπορέσει να ξοφλήσει ούτε μεταθάνατον δεν είναι ευθύνη του Χριστόφκια. Ο Χριστόφκιας διαχειρίζεται τες επιπτώσεις αυτής της πελλάρας των τελευταίων 10 χρόνων τζιαι τες διαχειρίζεται καλλύττερα που το πως ειδαχειριστήκαν τα χρηματιστηριακά οι έμπειροι σου πολιτικοί τζιαι οικονομολόγοι. Για αυτόν είναι που δεν σσυμφωνώ με το ύφος σου.

Έμπειροι στο να καθίσκουν τον πλούτον που παράγει ο κοσμάκης πούγκαν. Να πού έγκειται η εμπειρία.

Aceras Anthropophorum said...

Τζιαι επειδή κατα βάθος είμαι κακός (όχι κακομούτσουνος, απλά κακός) θα σου ευχηθώ τζιαι σέναν την Δεξιά στην εξουσία όπως ευχήθηκα τον Κληρίδην πριν μερικά χρόνια σε αυτούς που εκατηγορούσαν τον Βασιλείου (τζιαι όσους τον υποστηρίζαν) ότι ήταν πολλά καπιταλιστής. Εφάαν πυραύλους ρουσφέθκια τζιαι χρηματηστήρια τζιαι εχορτάσαν. Διστυχώς στην Κύπρον μόνον άμαν χάσουμεν κάτι καταλάβουμεν την αξίαν του.

Άυριον που θα έχετε έναν μαλάκαν που πάνω που την κκελλέν σας με τες φάουσες τζιαι τους γεράκους να ξηκοκκαλίζουν τζιαι τα τελευταία ίχνη πλούτου για πάρτι τους, που θα γαμούν το περιβάλλον χωρίς καμιάν περίσκεψην όπως το εκάμαν τζιαι τα τελευταία 20 χρόνια, που θα το παίζουν άρχοντες έμπειροι, θα καταλάβετε την διαφοράν που το να έχεται έναν κανονικόν άνθρωπον που προσπαθεί να κάμει ότι του επιτρέπουν τα ισοζύγια.

Με τες υιές σας. Εγώ έριξα πέτραν πίσω μου τζιαι παρακολουθώ που μακρυά απλά για συναισθηματικούς λόγους.

the Idiot Mouflon said...

"...είτε σου αρέσκει είτε όχι σε δημοκρατικόν πολίτευμαν η πολιτικές θέσεις βαρούν όσον βαρούν οι ψηφούες που θα συνάξεις..."

Δηλαδή οι πολίτες δεν μπορούν να κάμουν τίποτε από μόνοι τους και η αυτονόμηση, η αυτάρκεια και η αυτοδυναμία των κοινοτήτων δεν θα έπρεπε καν να μας απασχολεί.

Βρε Ανθρωποφόρον, 20 νοματοί σε ένα δάσος μπορούν να κάμουν πολλά παραπάνω από 20 βουλευτές σε ένα καφενείο.

ΧΕΣΕ ΜΕ με την έγνοια σου για τις ψήφους που θα χάσει το καημενούδι το ΑΚΕΛ.

Οι Λίβυοι τζιαι οι Αιγύπτιοι επιάν τον Μίτα τζιαι σε λλίον θα τους διούν τζιαι παραγγέλματα να τον κάμνουν επ' ώμου.

Aceras Anthropophorum said...

Αγρνινέ να θκιαβάζεις όλα στον λόγον που σου απευθύνει κάποιος. Έγραψα σου "Έν υποτιμώ την πολιτική έξω που τους ψήρους αλλά αυτόν είναι άλλον πράμα." Εκατάλαβες; Δεν αξιολόγησα το έναν τζιαι το άλλον ποιόν βαρεί. Απλά έκαμα μιαν διαπίστωση. Αλλά αφού θέλεις να το αξιολογήσω τζιόλας. Οι πολιτικοί είναι ότι είναι, η κοινωνία των πολιτών όμως τι δείχνει τζιαι τι αποτέλεσμαν έφερεν η δράση της μέχρι σήμερα. Έτο, από την μαλακία στον μούτσιο (περδόνα μπλογκοδέσποτα για τα ξημαρόλοα). Η δε ψηφιακή κοινωνία, είναι ψηφιακός μ.

rose said...

πέεεεεεεεεεεεεεεεεε

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Αγαπητοί Φίλοι, ταξιδεύω.
Ούτως ή άλλως δεν θέλω να πω πολλά, μόνο ότι δεν ήμουν και δεν είμαι προσκολλημένος σε ιδεολογίες και κόμματα ή δόγματα, βλέπω, ακούω, κρίνω με το 'μυαλουδάκι' μου και λέω ότι συγκόφκω. Εσείς, αν θλελετε, συνεχίστε...