Wednesday 19 October 2011

Κοιμάμαι ήσυχα

Στην πραγματικότητα, όταν κάποιος μας βλέπει με ευρυγώνιο φακό, έχουμε πολύ χάζι. Κι ας ζούμε στο χάλι και την κατάντια μας, εδώ και στην Ελλάδα.


Τα κράτη προσπαθούν με μειωμένων δυνατοτήτων και ικανοτήτων ηγέτες να επιζήσουν και όλος ο λαός, ένθεν και ένθεν, πασκίζει να περισώσει τα εισοδήματα του, τα τωρινά και τα μελλοντικά. Όλοι κλαψουρίζουν, φωνάζουν, ζητούν, απαιτούν δικαιώματα και λεφτά, λες και κάποιος τους τα χρωστάει με συμβόλαιο δεόντως χαρτοσημασμένο.

Κυρίες και κύριοι, όπως στρώσαμε, έτσι θα κοιμηθούμε.

Είναι και κάποια καλά συγχρόνως. Τα διάφορα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια έχουν αναδείξει χαμένες και ξεχασμένες μας επιδεξιότητες και γνώσεις. Από τα χρηματιστήρια γίναμε οικονομολόγοι, θεσμικοί επενδυτές, ντήλερς, και μάθαμε το πάτωμα (στην κυριολεξία και για τα καλά). Μετά γίναμε συνταγματολόγοι, αναλογιστές και μάθαμε απ’ έξω κι ανακατωτά το διεθνές δίκαιο, τώρα και το δίκαιο της θαλάσσης. Πυροτεχνουργοί, βεβαίως, εμπειρογνώμονες στην μεταφορά, στοιβασία και συντήρηση εμπορευματοκιβωτίων καθώς και παντός πολεμικού υλικού. Προηγήθησαν γνώσεις περί αεροπλοίας και μηχανισμών ελεγχόμενης πίεσης, αυτοανάφλεξης υγροποιημένων και μη αερίων και άλλων στοιχείων. Πρόσφατα γίναμε τρυπολόγοι, αεριολόγοι, πετρελαιολόγοι και έπονται πολλά άλλα.

Τώρα ακούστε και αυτό για να κοιμάστε ήσυχοι. Οι πολιτικοοικονομικοί συσχετισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πλέον τέτοιοι που δουλεύουν για μας χωρίς εμάς. Το Ισραήλ, η Ρωσία, Γαλλία και Αμερική, λόγω των δικών τους συμφερόντων, μας προστατεύουν πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά (με το αζημίωτο βεβαίως). Η τουρκική διπλωματία, όσο και αν σας παραξενεύει, έχει πέσει σε λάθη τακτικής τα τελευταία χρόνια, πράγμα που δεν έκανε στο παρελθόν και αυτό λόγω ανικανότητας προσώπων, πολιτικών και διπλωματών. Αυτή είναι η δική μου αυθαίρετη ερμηνεία των πραγμάτων και δεν επιθυμώ να πείσω κανένα άλλο.

Όπως πάντα, κάνω υπομονή, περπατώ, ποδηλατώ, κολυμπώ, ψαρεύω, τρώω υγιεινά (αλλά πίνω το κρασάκι μου) και δεν αναμένω τίποτα.

1 comment:

the Idiot Mouflon said...

Μα προστατεύκουν μας οξά;

Πέραν από το γεγονός ότι δεν ξέρουμε ακόμα τι απόδοση θα έχουν οι συμφωνίες που εκάμαμεν / θα κάμουμε... εγώ θέλω να δω τζιαι το αν τελικά τα άερια Ισραήλ, Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου θα κυκλοφορούν με ίδιες τιμές ή σημαντικά διαφορετικές.

Νομίζω κατανοείς το τι παίζεται δαμέ...