Wednesday 27 January 2016

Φτάνει πια!



Οι υπάλληλοι όλων των ημικρατικών οργανισμών, βλέπε Αρχή (δια)Λιμένων, Cyta, ΑΗΚ, κ.α., εκτός από τρεις (δύο πανεπιστήμια και την επιτροπή σιτηρών) απολάβουν ενισχυμένης  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς να συνεισφέρουν απολύτως τίποτα. Όχι μόνον εντελώς δωρεάν αλλά και όπως προείπα, ενισχυμένην που καλύπτει μέχρι και σκελετούς ομματογυαλιών, όλα τα δόντια, ακόμα και τα βιάγκρα και τα προφυλακτικά τους.

Νισάφι πια!

1 comment:

Aceras Anthropophorum said...

Είναι μέρος ενός αξιοπρεπούς μισθού. Δεν πιάννουν πολλά σε σύγκρισην με τους άλλους ευρωπαίους συναδέλφους τους. Αυτά έπρεπεν να πιάννει ο κάθε εργαζόμενος του οποίου επετσοκόψαν το βιωτικόν επίπεδον μετά την χρηματοπιστωτικήν κρίσην. Εάν είχαμεν δυνατόν χρηματοπιστωτικόν τομέαν, αντίς να πληρώννει το κράτος τζιαι η οικονομία ούλλη τα χρέη που εδημιουργήσαν, η κρίση θα είχεν περάσει τζιαι τα μικρά δημοσιονομικά ισοζύγια που εχρειάζουνταν ρεουλάρισμαν ήταν να είχαν καλυφτεί με ανεπαίσθητες αναπροσαρμογές. Δεν ξέρω κανέναν έντιμον υπάλληλον ακόμα τζιαι των ημικρατικών, που να επλουσίεψεν, εκτός που τζιείνους που κλέφτουν. Αλλά αυτόν είναι άλλον θέμαν, τζιαι κλέφτες υπάρχουν κυρίως στον ιδιωτικόν τομέαν. Εναντίον της διαφθοράς πρέπει να φωνάζει κάποιος. Όι εναντίον των όποιον δικαιωμάτων εκέρδισεν κάποιος εργαζόμενος. Το ηλεκτρικόν ρεύμαν στην Κύπρον είναι ακριβόν διότι ο τόπος είναι μικρός τζιαι διότι το παράγουν αποκλειστικά από πετρέλαιον. Αν κοιτάξεις το ποσοστόν της τιμής του που αναλογεί στα εργατικά είναι πολλά μικρόν. Η κόρη μου απολαμβάννει που το Ελβετικόν ασφαλιστικόν σύστημαν σκελετούς ομματογυαλιών κάθε 3 χρόνια τζιαι δεν θεωρείται παράξενον. Απολαμβάννει τζιαι δωρεάν εισητήρια να πααίννει στο σχολείον, τζιαι δωρεάν σκί, τζιαι δωρεάν μαθήματα πισίνας τζιαι επιχορήγησην 60% για να κάμνει μαθήματα βιολίν που την κοινότηταν. Κανένας άλλος που τους λαϊκιστες ακροδεξιούς δεν παραπονιέται ότι πληρώννει πολλούς φόρους για να επωφελούνται τζιαι παιθκιά του νού τζιαι του άλλου ωφελήματα. Αν υπάρχει αδικία σε σχέσην με τους άλλους υπαλλήλους, θα πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη να αποκτήσει παραπάνω κόσμος καλόν μισθόν τζιαι εξιοπρεπή ωφελήματα. Ο άθρωπος που χρειάζεται βιάκρα δεν θα είναι τζιαι πολλά ευτυχής δεν το θεωρώ παράλογον να του το επιχορηγεί έναν ασφαλιστικόν σύστημαν εάν του το έγραψεν γιατρός.

Μακάρι να τα κρατήσουν όσον το δυνατόν παραπάνω αυτά τα δικαιώματα. Άμαν τους εξαθλιώσουν τζιαι τούτους τους εργαζόμενους όπως εκάμαν τους υπαλλήλους της ξενοδοχοβιομηχανίας που πιάννει η Γεναίκα η Κυπραία 720 € αντίς 1100 πριν τιν κρίσην, να καθαρίζει 22 δωμάτια τζιαι να δουλεύκει τζιαι Κυριακήν με έναν μόνον όφ την εφτομάδαν όποτε αποφασίσει η χάουσκίππερ, τζιαι να κάθεται επιπλέον 6 μήνες τον χρόνον με το ανεργιακόν τότε θα εξαθλιωθεί μαζίν τους τζιαι ο τομέας των υπηρεσιών, τζιαι τζιείνοι που πουλούν σκελετούς τον ομματογυαλλιών, σάζουν δόγκια, πουλουν προφυλακτικά.

Ελείψαν οι κακομούτσουνοι να σε νευριάζουν ;)