Thursday 28 May 2009

Και στα δικά σας!


Να σας ζήσουν, να σας ζήσουν, να ζήσετε (να και το φακελάκι), να ζήσετε, χλαπ (το λουκούμι), και στα δικά σας!


Κάπως έτσι πάει η σειρά των λέξεων που εκστομίζουν οι ταλαιπωρημένοι καλεσμένοι στους πολυπληθείς γάμους κάθε εβδομάδα. Και εδώ τελειώνει ο δικός τους ρόλος. Όμως για να παίξουν αυτό τον ρόλο που κάνει τους νεόνυμφους περήφανους (και κατά κάτι πλουσιότερους) προϋποτίθεται ότι θα χάσουν τουλάχιστο 3-4 ώρες από τον χρόνο ξεκούρασης τους, θα αναβάλουν ή θα ακυρώσουν κάποια προγραμματισμένη εκδρομή ή άλλη δραστηριότητα, θα δυσκολέψουν και θα δυσκολευτούν και οι ίδιοι με την κυκλοφορία στους δρόμους και στη στάθμευση του αυτοκινήτου και θα επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον με ρύπους από τα αυτοκίνητα τους και σπατάλη ενέργειας και χρημάτων.


Παρεμπιπτόντως, ποτέ δεν πάω σε γάμους εκτός και αν είναι κάποιος πολύ στενά συνδεδεμένος με μένα άνθρωπος και σ’ όποιον αρέσει. Αν δεν θέλουν ... ας μην έρθουν στο δικό μου!


Άστε τα λεφτά που ξοδεύουν για εντελώς αχρείαστους λόγους για να ετοιμάσουν ένα γάμο (τώρα βέβαια μπορούν να πάρουν και ειδικό δάνειο γάμου από την τράπεζα για τα έξοδα! Αν είναι δυνατόν!)


Γι’ αυτό προτείνω οι μελλόνυμφοι, στο προσκλητήριο γάμου να αναφέρουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού για να τους στέλλει ο κόσμος τα «δώρα» τους και να αποφεύγουν όλοι αυτήν την αβάστακτη και αχρείαστη ταλαιπωρία. Αφού γι’ αυτό γίνεται όλος ο καυγάς.


Μετά, αν οι νεόνυμφοι θέλουν, μπορούν να στείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και καμιά φωτογραφία τους για να δουν κι’ αυτοί που τους έστειλαν το δώρο τις φάτσες τους γιατί πολλοί ούτε καν τις φάτσες τους ξέρουν αλλά πάνε στο γάμο γιατί «έχουν υποχρέωση»!


Δεν με παρατάτε λεω εγώ!


9 comments:

dokisisofi said...
This comment has been removed by the author.
Lexi_penitas said...

Προσωπικά τους παράτησα εδώ και καμιά δεκαπενταριά χρόνια. Τζιαι έπνασεν η ψυσιή μου!

the Idiot Mouflon said...

Εγώ είπα τους "κοπέλια, σε εκκλησία δεν πάω... θα ππέσει ο πολυέλαιος πάνω μου... άτε να έρτω στα συγχαρίκκια αλλά... ίντα κρασί θα έσhει;"

dokisisofi said...
This comment has been removed by the author.
dokisisofi said...
This comment has been removed by the author.
Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Αν εκαταλάβετε, η Δοκησίσοφη αγκρίστηκε μαζί μου για κάτι που μόνον η ίδια ξέρει.
- Δόκη, μπορείς να κάνεις όποιον πόλεμο θέλεις, αλλά βοβάμαι πως θα τον κάνεις μόνη σου.

dokisisofi said...

και γιατί να αγκριστώ;
έξερα σε τζιαι χτες;

dokisisofi said...

πήεννε γλύψε τα φακελλάκια που θα στείλεις και μείνε ήσυχος. Η δοκησίσοφη έθελες πολλά να ασχοληθεί

stalamatia said...

Aτε τζιαι στα δικά σς οι ελεύθεροι.
Εκαταντήσαν οι γάμοι στη Κύπρο μια οικονομική συναλλαγή.