Tuesday 7 December 2010

Λευτεριά στον Julian Assange

Λευτεριά στον Julian Assange

  • Όταν ήταν 13 χρόνων λαμβάνει δώρο από την μητέρα του τον πρώτον του Η/Υ
  • Σύντομα γίνεται ένας expert hacker εξειδικευμένος σε θέματα ασφάλειας δικτύων Η/Υ
  • Συνεχίζοντας σαν ακτιβιστής πλέον,  έλκεται συγχρόνως από δημοσιογραφική περιέργεια
  • Το 2006 ιδρύει την ιστοσελίδα WikiLeaks η οποία δημοσιοποιεί απόρρητα έγγραφα
Ο ίδιος είπε:

«Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι η WikiLeaks είναι αναμφισβήτητα η πλέον αξιόπιστη καινούργια πηγή πληροφοριών επειδή δημοσιεύουμε πρωτογενές υλικό και προχωρούμε σε αναλύσεις που βασίζονται σ’ αυτό το πρωτογενές υλικό. Άλλοι οργανισμοί, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, απλά δεν είναι αξιόπιστοι.»

3 comments:

Aceras Anthropophorum said...

Τα μαχαίρια είναι δίκοπα. Ως που σταματά η ιδιωτική σφαίρα. Εσέναν θα σου άρεσκεν να σου κλέφκουν την επαγγελματικήν σου αλληλογραφίαν για να την δημοσιοποιήσουν; Εντάξει ο λαός σιαίρεται που έχει πληροφόρησην για τα απόρρητα, αλλά... Ήδη αρκέψαν να το χρησομοποιούν τζιαι για εμπορικόν πόλεμον. Κάτι δεν μου αρέσκει σε τούτην την υπόθεσην. Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Ναι, Ασέρα, συμφωνώ μαζί σου, το μαχαίρι θα είναι πάντα δίκοπο και δεν υπάρχει αποκλειστικότητα ούτε στο μαύρο ούτε στο άσπρο. Εκείνο που με ενοχλεί στην παρούσα υπόθεση είναι που ανασύρουν από τα υπόγεια κάποιες κατηγορίες που ανεξάρτητα αν ευσταθούν ή όχι είναι έκδηλα εκδικητικές και γίνονται από καταστάσεις δεσπόζουσας αρχής, απλά επειδή έχουν την δύναμη να το κάμουν.

Aceras Anthropophorum said...

Ναι. Τζιαι μένα όχι μόνο με ενοχλεί αλλά με προβληματίζει σκληρά. Όποιος γίνεται ενοχλητικός για το σύστημα, το σύστημαν τον εξολοθρεύει πάραυτα τζιαι με ότι μέσα διαθέτει. Τζιαι αυτόν το κάμνει έστω τζιαι αν ονομάζεται δημοκρατία της Σουηδίας.

Στην Ελβετίαν όπου ήβρεν άσυλο για το site του, άνοιξεν τζιαι λογαριασμόν στην πόστfinance για δωρεές. Του τον εκλείσαν για ανασύροντας επίσεις κάτι αστείες πρόνοιες του κανονισμου: Η διεύθυνση που εδήλωσεν δεν ήταν μόνιμη κατοικία... Για τον Μομπούτου εγίνετουν να έχει λοαρκασμόν με πολλά δισεκατομύρια που έκλεψεν που τον Ζαϊρινό λαό...

Βλέπεις δεν φτάννει μόνον να έχεις @@ για να καθαρίζεις που τους κακομούτσουνους.

Τζιαι όπου τζιαι να είσαι, άμα ασχοληθείς με τα κοινά, "τον χρόνον σου χάννεις". Το φέρον πάντα σε φέρει.