Tuesday 25 June 2013

Ελληνικό Δαιμόνιο


Αυτό, ρε γαμώτο, πάει να πει Έλληνας και Ελληνικό Δαιμόνιο. Όχι κουραφέξαλα και άλλες αηδίες και επιστημονικές μελέτες περί του ελληνικού ποδιού για παράδειγμα, σε αντιδιαστολή με το κυριαρχούν μοντέλο, το αιγυπτιακό πόδι ή και το άλλο, το ανούσιο και σκέτο ρωμαϊκό πόδι. Ελληνική πονηριά ή κουτοπονηριά, όχι γιατί είναι κουτοί  αυτοί που την πράττουν αλλά γιατί απευθύνεται στους κουτούς που είναι και η πολυπληθέστερη κοινότητα.



Διαβάζω, λοιπόν στο Alithia Online :-

Παραλιακό εστιατόριο έφτιαχνε caesar's με λάδι απ’τα νεκροταφεία
Κανένας από τους πελάτες της ακριβής ταβέρνας δε μπορούσε να φανταστεί ότι τα σαγανάκια και οι σαλατούλες που χρυσοπλήρωνε πλάι στο κύμα.... ήταν μαγειρεμένα και σερβιρισμένα με λάδι από τα νεκροταφεία!
Αυτή τη μέθοδο είχε σκαρφιστεί ένας 40χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας σε παραλιακή περιοχή της Πρέβεζας για να κάνει οικονομία και να βγάζει περισσότερα χρήματα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πελατών!
Πιο συγκεκριμένα, ο εστιάτορας που αν τον έβλεπε ο Μποτρίνι θα του έβαζε λουκέτο στο μαγαζί , αντί για αγνό παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιούσε στο μαγείρεμα και στα δοχεία για τη σαλάτα, λάδι το οποίο έκλεβε από τα καντήλια στα μνήματα νεκροταφείων.
Η απάτη του αδίστακτου εστιάτορα ξεσκεπάστηκε, όταν μαζί με έναν συνεργό του μπούκαρε μέσα στο νεκροταφείο της Άρτας για την καθιερωμένη «αγορά» λαδιού! Τα πλαστικά μπιτόνια γεμάτα με 50 κιλά λάδι που είχαν πάρει από τα κοιμητήρια της ευρύτερης περιοχής δεν πρόλαβαν να τα χαρούν καθώς αστυνομικοί τους έπιασαν στα πράσα και τους συνέλαβαν.
Οι δυο 40χρονοι δράστες κρατούνται και ανακρίνονται για να εξακριβωθεί ο αριθμός των κλοπών που διέπραξαν και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αμ, όχι παίζουμε!


No comments: